N I E U W S B R I E F  -  13 mei (10:00)


Goede
morgen,

AEX klaar voor een correctie?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds 22 april een stijging laten zien van ruim 6,5% is het nu weer tijd voor een correctie vraag je dan af. Technisch bekeken ja de AEX is overgekocht zie OBOS momentum indicator, anderzijds er is een belangrijke weerstandzone uitgenomen namelijk het niveau 356/359 wat aangeeft dat we nog flink kunnen stijgen.

Weerstand voor de middellange termijn de 360 is vorige week uitgenomen. Belangrijke weerstand ligt nu op de top van de afgelopen 3 jaar namelijk rond de 375. Bij een uitbraak boven de 375 hebben we een zeer krachtige koopsignaal voor de lange termijn met een eerste koersdoel zo rond de 420 dat waren de toppen van augustus 2008.

Steun voor de middellange termijn ligt rond de 338 de bodem van april. Net hierboven ligt tevens de middellange termijn trend nu rond de 343 met direct daaronder het 200 daags gemiddelde zo rond de 341. Hieruit concluderen we dat het niveau 343 / 338 dus een belangrijke steun niveau ligt. Bij een doorbraak hieronder kan de AEX dan in rap tempo dalen richting de 320 bodem van november.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is volledig intact er is namelijk nog steeds sprake van hogere bodems en hogere toppen. De AEX is technisch overgekocht maar heeft ook technisch een uitbraak boven de 360. Meestal volgt na een uitbraak een kleine correctie en mocht deze plaats gaan vinden dan is dat een uitstekend moment om posities in te nemen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 360 / 375 - steun 338 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional