N I E U W S B R I E F  -  11 juni (14:00)


Goede
middag,

AEX einde van de daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top op 373,31 van 28 mei een daling laten zien van ruim 6,5% is het nu weer tijd voor een stijging vraag je dan af. Technisch bekeken ja de AEX is oververkocht zie OBOS momentum indicator. De AEX zou nog kunnen afdalen richting het eerste steun niveau 338 vanaf hier zou de AEX weer een stijging kunnen inzetten.

Weerstand 360 was gebroken, deze fungeerde nu als steun maar is ruimschoots uitgenomen. Diezelfde 360 dient nu weer als eerste weerstand. Daarna komt de belangrijke 374 in beeld. Pas hierboven hebben we een krachtig koopsignaal voor de langere termijn.

Steun van belang blijft staan op 338 de bodem van april. Toch ligt hier boven een trend van 1 jaar rond 348 deze is op dit moment met 1 punt doorbroken. Nog geen echte doorbraak maar wel een waarschuwing. Direct eronder ligt het 200 daags gemiddelde een indicatie voor lange termijn trend.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is nog intact we hebben nog hogere bodems en toppen. Onder de 338 hebben we een belangrijke verzwakking. Belangrijk wordt dan de volgende stijging. Komt deze namelijk niet boven de 374 uit, dan zou er een bear market in de lucht kunnen hangen!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 360 / 375 - steun 338 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional