N I E U W S B R I E F  -  26 juni (08:50)


Goede
morgen,

AEX loopt flink averij op!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top op 373,31 van 28 mei een daling laten zien van ruim 11% ten opzichte van de laagste stand op 24 juni 330,98. Ook de waarschuwing van de trendlijn "paarse stippellijn" was gegrond de AEX zakte een paar dagen later dan ook in versneld tempo richting de 338 die ook werd uitgenomen.

Weerstand voor de ultra korte termijn is de vorige belangrijke steun op 338. De AEX moet hier eerst weer boven zetelen en er niet weer onder zakken willen we geen "CRASH" gevaar krijgen. Eerst volgende weerstand ligt dan rond de 359, dat was de top van 31 januari dit jaar. Belangrijkste weerstand blijft rond 374, deze ligt voorlopig nog ruim 11% verwijderd willen we die in zicht krijgen.

Steun die stand had moeten houden was de 338. Mede door deze doorbrak is de "UP TREND" behoorlijk verzwakt en heeft een flinke deuk op gelopen. Eerst volgende steun ligt dan ook gelijk rond de 333. De AEX is hier eergisteren al even doorheen geprikt maar "nog" geen definitie doorbraak. Bij een doorbraak ligt er pas steun op de bodem van november 2012 rond de 320.

Conclusie: "The Trend is your Friend" heeft flink averij opgelopen. We hebben nog een hogere top, maar er is niet meer sprake van een hogere bodems. De kans is zeer groot dat we een lagere top zullen zien. Het einde van de uptrend komt dan in zicht en we kunnen ons opmaken voor verdere dalingen. Mits we niet onder de 333 zaken, zouden we ook in een consolidatie fase kunnen komen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 338 / 360 - steun 333 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional