N I E U W S B R I E F  -  24 juli (6:15)


Goede
morgen,

AEX klaar voor CRASH of RALLY?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index boekt dit jaar een mooie +8% maar blijft wel flink achter bij de Amerikaanse indices zoals Dow Jones +19%, S&P 500 +19% en NASDAQ +19%. Hieruit kunnen we dan ook concluderen dat het "waarschijnlijk" op het Amerikaanse continent het inmiddels economisch "beter" gaat als in Europa.

Weerstand blijft rond de 375 dat was de top van februari 2011. Zie ook de weekgrafiek hieronder die we deze keer voor de verandering eens onder de loep nemen. Een doorbraak boven de 375 op basis van een weekslot zou dan ook een sterk technisch koopsignaal zijn. Kans op een zomer rally neemt dan toe. Eerste weerstand is dan eerst de ultra lange termijn dalende "blauwe" trend zo rond de 447.

Steun is de top en vorige weerstand  van maart in de weekgrafiek zo rond 336. Op dagbasis ligt er een zeer belangrijke steun rond de 330. Dus een doorbraak onder de 336 kunnen we beschouwen als een eerste waarschuwing! Een daling en slot onder 330 neemt de kans op een zomer crash aanzienlijk toe. Het 40 weeks gemiddelde (MA 40)  ligt nu rond 348 is graadmeter voor lange termijn.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is betreft het 40 weeks gemiddelde nog intact. We hebben tevens hogere bodems. Een hogere top dat is nu de grote vraag, die moet nu dus boven de 375 uitkomen. Lukt dat niet dan is de eerste waarschuwing eigenlijk een feit namelijk een dubbele top. Dat wil nog niet zeggen dat we een crash krijgen, maar men is dan wel gewaarschuwd.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 375 - steun 336 / 330


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional