N I E U W S B R I E F  -  17 juli (12:15)


Goede
middag,

AEX nu eerst stoom afblazen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels een imposante rally achter de rug vanaf 330.98 (24 juni) in één rit naar 368.19 (15 juli) is toch maar liefst +11,2% in slechts 3 weken. Inmiddels zit de AEX dan ook in het overgekocht gebied. Kort gezegd er is een zeer grote kans om weer te gaan dalen, dat wil nog niet zeggen dat we ook daadwerkelijk gaan dalen. Maar bij een daling ligt de belangrijkste steun zo rond de 330.

Weerstand die uitgenomen moet worden is 375 dat was de top van februari 2011. Hier ligt een lagere top onder namelijk die van 368. We kunnen concluderen dat 368 / 375 de nieuwe weerstandzone gaat vormen. Een uitbraak hierboven is dan ook een krachtig koopsignaal met een eerste koerdoel op 150% fibonacci niveau rond de 395. Het 2e koerdoel ligt op 200% fibonacci niveau zo rond de 417. Ondanks dat de AEX overgekocht is kan bij een uitbraak de AEX zelfs weken overgekocht blijven.

Steun die enorm van belang is ligt rond de 330. De AEX mag hier in principe niet weer onder komen. Een doorbraak zou tevens een trendbreuk zijn voor alle termijnen. Korte termijn (ma 20) steun ligt nu rond 351, Middellange termijn steun (ma 50) zo rond de 356 en Lange termijn steun (ma 200) ligt nu rond de 346. Doorbraak onder deze drie voortschrijdende gemiddelde is een flinke waarschuwing met daarna de belangrijke steun rond de 330. Het 50% fibonacci steun ligt rond 353.

Conclusie: "The Trend is your Friend" was betreft de AEX even gebroken. Maar na deze recente rally is het nu enorm van belang tot hoever gaat de komende daling. Blijven we namelijk boven de 330 dan bied dat weer uitstekende koopmomenten. Maar dalen we onder de 330 dan is het beter om afscheid van deze markt te nemen. Ja en inderdaad het kan vriezen en het kan dooien maar niemand weet exact wanneer.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 368 / 375 - steun 330 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional