N I E U W S B R I E F  -  09 juli (06:30)


Goede
morgen,

AEX the Trend is your Friend!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index zit voor de langere termijn nog steeds in een opwaartse trend. Hieronder in de grafiek ziet u de Trend Meter (dat is een soort voortschrijdende gemiddelde van de AEX index) in een maandgrafiek. Deze Trend Meter is stijgend en de AEX beweegt zich tevens boven deze indicator.

Weerstand die enorm van belang is ligt rond 375 dat was de top van februari 2011. Pas wanneer de AEX de top 375 weet uit te nemen hebben we een zeer krachtig koopsignaal. Voor de langere termijn is dan een koersdoel rond de 520 (150% fibonacci niveau) mogelijk. De eerstvolgende koersdoel ligt daarna zelfs rond 720 en dat zou een nieuw alltime high voor de AEX zijn.

Steun voor de zeer lange termijn ligt op de bodem van september 2011 dat is zo rond de 256. Een doorbraak hieronder zou een bear market ( lange termijn dalende koersen ) teweeg brengen. Voor de korte termijn ligt er een steun op de bodem van juni jongstleden rond de 330. Een doorbraak hieronder is tevens een eerste verzwakking van de trend betreft de AEX index.

Conclusie: "The Trend is your Friend" blijft betreft de Trend Meter intact. Tevens is er ook sprake van een hogere bodem. Maar voor de langere termijn is er nog geen sprake van een hogere top. Hiervoor zou eerst de weerstand 375 moeten worden uitgenomen. De AEX zou dan naar de bovenkant van het trendkanaal ( blauwe stijgende lijnen ) kunnen stijgen die ligt nu rond de 470.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 375 - steun 330 / 256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional