N I E U W S B R I E F  -  29 augustus (10:30)


Goedemorgen
,

AEX 1e koersdoel 395, maar?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft de afgelopen 10 dagen een daling laten zien van ruim 4,5%. Dat is eigenlijk de eerste fatsoenlijke daling sinds we de stijging hebben vanaf juni tot begin augustus van ruim 14,5%. Nu dus afwachten of we een voortzetting krijgen. De OBOS indicator is in oververkocht zone waaruit we concluderen dat er waarschijnlijk een bodem in de markt ligt.

Weerstand 380 is de nieuwe uit te nemen top willen we een voortzetting krijgen van de huidige bull rally. Bij een doorbraak boven de 380 is de kans groot dat we een voorzetting krijgen naar het 1e koersdoel rond de 395. Dat punt is het 150% fibonacci niveau, eerst volgende koersdoel ligt dan rond de 417 namelijk het 200% fibonacci niveau en tevens een oude top van augustus 2008.

Steun 362 is nu het eerste belangrijke punt die eigenlijk niet doorbroken dient te worden. Hier ligt tevens ook het 50 daags voortschrijdende gemiddelde. Eerst volgende steun is dan het 50% fibonacci niveau zo rond de 352 en hier ligt dan tevens ook het 200 daags gemiddelde wat de trend voor de langere termijn aangeeft.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is volledig intact. De huidige daling kan wel eens een ideaal koopmoment zijn. Met maar een minimale stoploss en dus verlies positie mocht de daling een vervolg krijgen. De kans om 395 op de borden te krijgen wordt dan ook groter bij een doorbraak boven de 380. Dat is namelijk een technisch koopsignaal!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 380 - steun 362


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional