N I E U W S B R I E F  -  12 augustus (12:45)


Goede
middag,

AEX hebben we een doorbraak?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels een imposante rally achter de rug vanaf 331 (24 juni) tot 374 vandaag is zo'n +13% in 7 weken. De AEX zit al sinds half juli, dus inmiddels al een maand in het overgekocht gebied. De kans voor een correctie nemen hierdoor toe. Anderzijds hebben we afgelopen vrijdag wel een eerste uitbraak boven de 375!

Weerstand 375 was uitgenomen, dat was de top van februari 2011. Bij een definitieve doorbraak (in TA termen 3 dagen of 3 procent) van de top 375 hebben we een krachtige koopsignaal. Eerste koersdoel daarna ligt dan ook rond de 395 (150% fibonacci niveau). Het tweede koersdoel ligt rond de 417 (200% fibonacci niveau) en dat was tevens de top in mei 2008.

Steun 330 is voor de langere termijn hieronder is er sprake van een trendbreuk. De steun niveaus middels het voortschrijdend gemiddelde ligt voor korte termijn ( 20 daags ) rond 370, voor middellange termijn ( 50 daags )  rond 358 en voor lange termijn ( 200 daags ) rond 350. Een daling richting 358 zou een zeer gezonde correctie zijn en waarschijnlijk een zeer goed koopmoment!

Conclusie: "The Trend is your Friend" blijft volledig intact. Inmiddels hebben we een top doorbraak gehad. De komende dagen moet blijken of het een definitieve doorbraak wordt. Een nieuwe rally ligt dan voorhanden. Bij een daling wordt het belangrijk dat we rond de 358 blijven hangen om hier een hogere bodem neer te kunnen plaatsen wat tevens een mooi koopmoment zou kunnen zijn.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 375 - steun 330


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional