N I E U W S B R I E F  -  13 september (10:30)


Goede
morgen,

AEX dubbele top in de maak of?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index zit zowel voor de lange, middellange als korte termijn in een opwaartse trend. Het rendement voor dit jaar ligt nu rond de +10%. Ten opzichte van de Amerikaanse indices NASDAQ +26% en DOW JONES +18% is dat een matige stijging. Na de recente daling in augustus komen we bij een belangrijke weerstand waar kans is op een dubbele top.

Weerstand die uitgenomen moet worden ligt zo rond de 380. Wanneer we hier definitief weten door te breken hebben we een eerste koersdoel rond de 395. Deze 395 is het 50% fibonacci niveau. Het 100% fibonacci niveau ligt zelfs rond 417 wat tevens een belangrijke weerstand is. Het was namelijk de top van augustus 2008.

Steun die stand moet houden ligt zo rond de 362. Hierboven hebben we tevens nog steun op het 20 daags voortschrijdend gemiddelde (groene lijn) net boven de 370 en het 50 daags voortschrijdend gemiddelde (rode lijn) net onder de 370. Wanneer het 20 daags onder het 50 daags gemiddelde daalt hebben we een eerste waarschuwing voor een daling op de middellange termijn.

Conclusie: De trend is nog volop intact. Een daling onder de 370 is wel een eerste verzwakking, de korte termijn is dan namelijk neerwaarts en de middellange termijn komt dan in gevaar. Een daling onder 362 begint tevens een gevaar te worden voor de langere termijn. Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (paarse lijn) kan dan nog steun bieden die ligt nu rond de 355.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 380 - steun 362


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional