N I E U W S B R I E F  -  22 oktober (08:30)


Goede
morgen,

AEX hogere top, klaar voor daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is door de zeer korte termijn "low" 372 gedaald. Korte termijn traders zijn hierdoor uitgestopt. Traders met iets langere horizon (stop 362) zitten nog in positie. AEX koerst richting koersdoel 395 we hebben een hogere top, maar de markt lijkt over gekocht. Note: over gekocht wil nog niet zeggen dat we gaan dalen, maar kans op dalen neemt toe.

Weerstand de top van 20 september rond 386! Een uitbraak heeft gisteren plaats gevonden en zet de deur open richting het eerste koersdoel rond 395. Het 150% fibonacci niveau gemeten aan de hand van de top van 25 mei en de bodem 25 juni dit jaar. De OBOS indicator koerst inmiddels dus in het overgekocht gebied winstnemingen kunnen hierdoor op de loer liggen.

Steun korte termijn is uiteindelijk geplaatst rond de 366! Ook hier gaf de OBOS indicator aan dat de bodem in principe voltooid was. Deze steun is tevens net boven de 362 gebleven. Deze stijgende trend kan een breuk krijgen als de AEX zowel onder de 366 als 362 daalt. Steun voor de lange termijn ligt dan op het 200 daags gemiddelde deze noteert nu rond de 359.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is volledig intact. Er is sprake van hogere bodems en hogere toppen. Toch lijkt de stijging af te nemen, de nieuwe bodem ligt maar iets hoger als de vorige. De vraag is nu dan ook hebben we gisteren een hogere top of gaan we de komende dagen hoger en richting het koersdoel 395? De markt zal het ons vertellen en aan de hand daarvan kunnen we nieuwe stappen nemen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 386 - steun 366 / 362


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional