N I E U W S B R I E F  -  30 januari (09:00)


Goedemorgen
,

S&P 500 met VIX geeft krachtig koop signaal!

Misschien wel de belangrijkste graadmeter van Amerika de S&P 500 index, ook wel de index van de grootste 500 Amerikaanse bedrijven geeft middels de VIX (volatiliteit index) een zeer krachtig koopsignaal. Deze VIX index piekt namelijk boven de 18 in zijn eigen grafiek als mede de stochastics in de grafiek hieronder van deze VIX index is over gekocht.

Weerstand van de S&P 500 ligt op de top rond 1851 de toppen van dit jaar. Een doorbraak boven de 1851 is dan een krachtig technisch koopsignaal. Eerste koersdoel middels de pendulum swing kan dan berekend worden op 1935.

Steun van de S&P 500 index ligt op de bodem van december 2013 rond 1767. Een doorbraak hieronder is tevens een sterk technisch verkoopsignaal. Gisteren heeft de S&P op 3 punten na deze steun bijna geraakt.

Conclusie: De S&P perspectief bekeken met de VIX index geeft een krachtig koopsignaal. De bolletjes 4 groene en 2 gele gaven allemaal zeer krachtig en betrouwbare koopsignalen voor de S&P. Met andere woorden er kan gekocht worden met een zeer strakke stoploss net onder de 1767 of eventueel  de 1745 hier ligt namelijk ook het 200 daags gewogen gemiddelde.

S&P 500 contra CBOE VIX index.
S&P 500 index

Belangrijke niveaus:  weerstand 1851 - steun 1767


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

USA MOMENTUM na 10% daling klaar voor RALLY! KLIK HIER voor AUTO TRADING!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional