N I E U W S B R I E F  -  14 februari (08:00)


Goedemorgen
,

AEX eind van het jaar op verlies?

Hieronder de grafieken van de AEX, CAC 40, DAX, DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ index. De indices waar Tips2Trade met aandelen in handelt. In deze grafieken zit de 1e maand van het jaar rendement indicator. Deze geeft een 75% voorspelling hoe het resultaat op eind van het jaar zal zijn.

Wanneer de 1e maand van het jaar positief of negatief start is 75% gemiddeld van alle indices de kans dat we hoger of lager sluiten. Gemiddeld kwam 25% van deze voorspeling niet uit, dat zijn trouwens de blauwe procent getallen in de grafieken. De rode en groene zijn de juiste voorspellingen.

AEX index

De AEX index heeft als enigste van alle 6 indices de maand januari positief afgesloten. Normaliter zouden we dan de conclusie kunnen trekken dat we dit jaar positief afsluiten maar met weging van de andere 5 indices lijkt de kans groter dat we negatief afsluiten dan positief. De markt zal het ons woensdag 31 december 2014 vertellen of deze 1e maand van het jaar indicator weer uitkomt.

CAC 40 index

De Franse CAC 40 index is de eerste maand v/h jaar negatief gestart. In de afgelopen 10 jaar had deze indicator het toch nog 60% correct. De betrouwbaarheid is hier dus 10% minder dan bij de AEX.

DAX index

De Duitse DAX index is ook negatief gestart. Over de afgelopen 10 jaar was deze indicator hier maar liefst 90% correct. Betrouwbaarheid bij DAX is dus behoorlijk hoog en liefst 20% hoger als de AEX.

DOW JONES index

Ook de moeder der beurs indices de Amerikaanse Dow Jones index start in januari negatief. De betrouwbaarheid is ook hier maar liefst 80%. Slechts 2 x kwam deze voorspeling in 10 jaar niet uit.

S&P 500 index

Eigenlijk de belangrijkste graadmeter van de Amerikaanse economie de S&P 500 index heeft ook een negatieve start in januari. De betrouwbaarheid is hier net als onze AEX index 70% in 10 jaar.

NASDAQ index

Ook de technologische graadmeter de NASDAQ index start in januari negatief. In de afgelopen 10 jaar was de betrouwbaarheid maar liefst 80% dat de 1e maand van het jaar indicator toch uitkwam.

Conclusie: Alleen de AEX index sloot in januari 2014 positief af. De betrouwbaarheid van de 1e maand van het jaar rendement indicator is met 75% toch behoorlijk betrouwbaar. Maar of de voorspelling uitkomt blijft toch altijd maar de vraag, 25% kwam het namelijk in 10 jaar niet uit.

Deze indicator is gemaakt door Jan Schotsman (www.jstas.com) een zeer gewaardeerde technische analist met uitstekende ervaring in het schrijven van TA scripts voor het programma Wall $treet PRO.

USA Momentum nu automatisch handelen via Traderswinkel - KLIK HIER!


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.
 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional