N I E U W S B R I E F  -  13 februari (08:00)


Goedemorgen
,

AEX op weg naar 417 of forse daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top rond 409 een flinke veer gelaten. Maar we zijn weer op weg naar 417 in maart 2014. Toch deze keer ben ik minder positief, de daling was namelijk forser dan gedacht. Enorm van belang is nu een stijging boven 409! De 417 zal dan slechts een kwestie van tijd zijn. Het gevaar kan nu zijn een lagere top onder de 409!

Weerstand op top 409 is definitief geplaatst. Hierna volgde een correctie van ruim 7% richting 379. Dat was dan ook nipt boven de steun 375. Willen we de 417 in maart gaan zien dan moet de trend flink aantrekken en geen lagere top plaatsen onder 409, we zijn dan namelijk gewaarschuwd!

Steun 375 is nu enorm van belang en waarschijnlijk de belangrijkste steun voor 2014. De daling was verwacht alleen niet nipt boven de 375. Dit geeft al aan dat deze 375 een belangrijke rol speelt in deze "nog" steeds stijgende trend.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is "nog" opwaarts. De OBOS indicator is nog over verkocht maar de candle oftewel de laatste staafje van deze grafiek lijkt op een shooting star candlestick patroon. En meestal is dat een voorbode van dalende koersen. Komen we boven de 400 uit (de hoogste punt van deze candle) dan heeft deze candle geen betekenis meer en kan de aanval worden geopend op 409.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 400 / 409 - steun 375 / 366


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum blijft doorstijgen, automatisch handelen via Lynx nu +8,6% - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional