N I E U W S B R I E F  -  21 februari (08:30)


Goedemorgen
,

AEX toppatroon SHS gevaar, naar 350 of 440?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft een toppatroon in de maak, namelijk een schouder - hoofd - schouder patroon. Dat is een zeer betrouwbaar ommekeer patroon wanneer deze voltooid is. Er ligt dan namelijk een flinke daling op de loer. Het patroon is pas voltooid wanneer de AEX overtuigend door de "neklijn" breekt, deze ligt nu rond de 382.

Weerstand top 409 is nu het uit te nemen punt willen we de trend opwaarts houden. Een doorbraak boven 409 is tevens het einde van de in aanmaak schouder - hoofd - schouder patroon. Het koersdoel 417 is boven 409 dan ook slechts een kwestie van tijd. Boven 409 is het namelijk een voortzetting patroon van de huidige trend. Het nieuwe koersdoel is dan zelfs 440!

Steun 375 is dus een zeer belangrijk punt. De schouder - hoofd - schouder patroon is dan namelijk een feit. Er is dan sprake van een definitieve doorbraak. Koersdoel kan dan zijn 350, dat ligt er ook aan waar de AEX eventueel zou doorbreken. Koersdoel kan worden berekend van Hoofd naar Neklijn en dan naar onderen spiegelen vanaf de doorbraak.

Conclusie: "The Trend is your Friend" begint af te zwakken. Doorbraak boven 409 is nu nodig en koers mag niet onder 381 / 375 dalen. De opwaartse trend kan dan namelijk wel eens voorbij zijn. Nogmaals dit zijn verwachtingen die eerst door de markt moeten worden bevestigd! De cruciale niveaus zijn dus ook UP boven 409, DOWN onder 375!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 409 - steun 375


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

LYNX USA Momentum 1e maand +9,1% - klik voor informatie!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.


 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional