N I E U W S B R I E F  -  14 maart (10:30)


Goedemorgen
,

AEX de 417 kan eerst in de ijskast, nu 350?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top in januari zo rond de 409 nu een definitieve lagere top neergezet. Deze top net onder de 403 is tevens een rechter schouder. Deze maakt deel uit van een schouder - hoofd - schouder formatie. Wat een belangrijke ommekeer patroon is in de technische analyse mits de neklijn wordt gebroken.

Weerstand top 409 dus ook definitief de top! Hierdoor kan "het koersdoel 417 in maart" voorlopig in de ijskast. Inmiddels is er een lagere top geplaatst net onder 403. Deze is nu het eerst volgende weerstand punt voor de AEX.

Steun 375 is nu enorm van belang! Bij een doorbraak kan de AEX afdalen richting de vorige bodem en steun zo rond 366. Vandaag is dus de neklijn van het bekende schouder - hoofd - schouder patroon gebroken wat aangeeft dat een daling richting 375 voorhanden is.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts gericht loopt technisch nu een flinke deuk op. Een trend ommekeer ligt voorhanden. Cruciaal is de steun 375 een doorbraak kan gezien worden als een trendbreuk en dalende koersen liggen dan voorhanden. Een doorbraak boven 409 anderzijds, is een zeer krachtig koopsignaal. De OBOS indicator is bijna over verkocht, wat aangeeft dat de kans richting 375 momenteel het grootst is!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 403 / 409 - steun 375 / 366


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum flinke daling, nieuwe koopkansen? Autotrading  via Lynx.nl - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional