N I E U W S B R I E F  -  31 maart (12:00)


Goedemiddag
,

AEX doorbreekt 1e weerstand en nu?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top in januari zo rond de 409 een daling neergezet van ruim -7%. Tot twee keer toe is de belangrijke steun 375 dicht benaderd namelijk 4 februari 379,51 en jongstleden 14 maart 379,80. Deze 379 is dan ook een zeer belangrijke steun gebleken. Vanaf hier is de AEX inmiddels weer ruim 6% gestegen en doorbreekt de weerstand 403!

Weerstand top 409 blijft de belangrijkste weerstand die uitgenomen moet worden. Vandaag heeft de AEX de weerstand rond 403 uitgenomen, maar er nog niet boven gesloten. Een slot boven een weerstand is namelijk een krachtiger signaal dan alleen een intraday doorbraak. Eerst boven 409 ontstaat er een krachtig koopsignaal met 1e koersdoel 417.

Steun 375 dus 2 x getest rond de 380. Mede hierdoor krijgen we dus een belangrijke steun zone rond de 380/375 waarbij de 375 niet neerwaarts gebroken mag worden. Mocht dit toch gebeuren dan is er grote kans op een trendbreuk.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts blijft intact! Door de doorbraak boven 403 neemt de daling kansen iets af. Boven 409 kan de trend zelfs een vervolg krijgen. Inmiddels is wel de OBOS indicator in het over gekocht gebied. Hieruit kunnen we concluderen dat de kans op een daling nu wel toe gaat nemen. Het advies nu is dan ook "Buy the Dips!" koop bij dalingen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 403 / 409 - steun 380 / 375


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum nu tijd om te kopen? Autotrading  via Lynx.nl - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional