N I E U W S B R I E F  -  26 maart (11:40)


Goedemorgen
,

AEX in herstel, maar nog flinke hindernis!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top in januari zo rond de 409 een daling neergezet van ruim -7%. Belangrijkste steun 375 heeft weer stand gehouden voor 2e keer. Er is nu een dubbele bodem geplaatst rond de 379,5. Vanaf hier is de AEX op dit moment weer 4,5% hersteld. Maar de zone 402,5 - 409 is een een harde noot die gekraakt moet worden.

Weerstand top 409 is belangrijkste weerstand die uitgenomen moet worden. Inmiddels ligt hier een lagere top onder rond 402,5 waar de AEX eerst bovenuit moet komen. Positief is dat de AEX weer boven het 20 en 50 daags voortschrijdend gemiddelde noteert.

Steun 375 in deze neergaande periode inmiddels 2 x getest en dus een dubbele bodem geplaatst rond 379,5. Steunzone die niet mag breken ligt dus op 379,5 - 375. Een doorbraak hieronder is een sterk verkoopsignaal met koersdoel rond de 350.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts gericht ligt nu flink onder vuur. Geen doorbraak boven 402,5 betekent weer een lagere top. Een uitbraak door de steunzone 379,5 - 375 betekent dan ook einde opwaartse trend. Een 1 daagse doorbraak door de neklijn blijkt nu een "false move" zijn geweest. Vaak krijgt men dan een tegenovergestelde  beweging die nu dus in gang is gezet.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 403 / 409 - steun 375 / 366


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum weer daling nu kopen? Autotrading  via Lynx.nl - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional