N I E U W S B R I E F  -  03 maart (13:00)


Goedemiddag
,

S&P 500 vergelijking  jaren 2000 met de jaren '70

De belangrijkste beurs index van Amerika de S&P 500 die de grootste 500 bedrijven van Amerika vertegenwoordigd vertoont een parallel van de crisis jaren 2000 met de crisis jaren '70 in de vorige eeuw. De jaren '70 was één van de grootste crisis jaren in de geschiedenis tot we te maken kregen met 2000 t/m 2012.

Hieronder in de grafiek ziet u in de gele rechthoeken de crisis jaren van zowel 2000 als 1970. Ik heb de daling van 2008 laten zien middels een dikke verticale rode lijn evenals de daling vanaf 2000 met een dikke verticale groene lijn.

Als we de crisis jaren 2000 vergelijken met de crash van 1987 dan stelt dat helemaal niets voor. Maar zelfs de crisis jaren '70 hebben niet de dalingen gehad die we afgelopen decennia hebben gehad. Wat mij wel opviel is dat in de jaren '70 exact dezelfde dalingen zijn geweest in een decennia als in de afgelopen decennia.

Waarbij de dalingen van de crisis jaren 2000 in de afgelopen 65 jaar de grootste waren. Door de onrust in Oekraïne lijkt een daling op voorhand. Ook dat zou parallel kunnen lopen met de jaren '70. Hier brak de koers namelijk uit de rechthoek wat we ook de afgelopen jaar hebben constateren in de rechthoek van de crisis jaren 2000.

Conclusie: die we waarschijnlijk hieruit kunnen trekken is dat we waarschijnlijk eerst een daling kunnen verwachten. Met uiteindelijk een lange termijn opwaartse trend tot het jaar 2030. Deze berekening komt vanaf de jaren '80 t/m jaren 2000 dit extrapoleren vanaf 2010 t/m 2030. Nogmaals dit zijn verwachtingen en geen voorspellingen, want onverwachte gebeurtenissen kunnen een totaal andere beeld schetsen.

S&P 500 index
AEX index

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

Binnenkort nieuwe koopkansen voor USA Momentum meer info KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional