N I E U W S B R I E F  -  16 april (20:00)


Goeden avond
,

AEX 1 ding is zeker de trend is UP!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top rond 409 in januari opnieuw op 4 april deze top bereikt. Een uitbraak bleef uit, integendeel we gingen vanaf toen flink onderuit. Met -4,2% daalde de AEX, de NASDAQ Composite daalde zelfs -9,7%, de S&P 500 daalde -4,4% en de DOW JONES -3,7%. Vooral de momentum aandelen kregen in New York forse tikken!

Weerstand 409 blijft als een "Zwaard van Damocles" boven de markt hangen. Eerst bij een doorbraak krijgt deze korte, middellange en lange termijn opwaartse trend een vervolg. Eerste koersdoel is dan 417 tevens ook een flinke weerstand want dat waren de toppen van augustus en september 2008!

Komt er nieuwe steun rond 390? Deze steun is namelijk nog niet definitief. Eerste definitieve steun ligt namelijk rond 380 namelijk de bodems van februari en maart dit jaar. Een doorbraak hieronder geeft eerste koersdoel aan van rond de 375 namelijk de bodem van december 2013.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts is zowel voor de korte, middellange en lange termijn nog steeds intact. Er is namelijk sprake van hogere bodems en toppen voor alle drie termijnen. Hieronder 3 grafieken van de lange termijn (maandgrafiek) middellange termijn (weekgrafiek) en korte termijn (daggrafiek). De steunzone 380 / 375 blijft zeer cruciaal. Hieronder een trendommekeer?

AEX index (daggrafiek)
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 409 - steun 390? 380 / 375 / 366

AEX index (weekgrafiek)
AEX index

De koers van de AEX noteert boven het 40 weeks gemiddelde indiceert een opwaartse trend!

AEX index (maandgrafiek)
AEX index

De AEX noteert boven de Trend Meter en er is sprake van hogere bodems en toppen!

Eindconclusie: De trend is volgens hogere bodems & toppen opwaarts mits het tegendeel wordt bewezen. Dat is nu nog niet aan de orde, maar zodra de koers onder 475 komt en tevens blijft is er grote kans van een trendommekeer en zal er waarschijnlijk een neerwaartse trend worden ingezet.


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

USA Momentum flinke daling, nieuwe koopkansen? Autotrading via Lynx.nl - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional