N I E U W S B R I E F  -  09 april (08:30)


Goedemorgen
,

AEX de 417 kan weer uit de ijskast?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top in januari zo rond de 409 nu een definitieve lagere top neergezet. Deze top net onder de 403 is tevens een rechter schouder. Deze maakte deel uit van een schouder - hoofd - schouder formatie. Maar deze rechter schouder is inmiddels gebroken en zelfs de top 409 was bijna uitgenomen. Kan de 417 dus weer uit de ijskast?

Weerstand 409 moet gebroken worden dan kan "het koersdoel 417 in maart" weer uit de ijskast. Zeer positief is dat de AEX nauwelijks is gedaald vergeleken met de USA indices. Beginnen deze weer te stijgen dan zou de AEX deze maand nog de 417 kunnen halen. Dus niet in maart dan maar in april.

Steunzone is 380 / 375 wanneer die stand houd is er geen vuiltje in de lucht. Eerste waarschuwing is pas daling onder stijgende 'zwarte' trendlijn rond 386. Hieronder kan de steunzone weer worden opgezocht. Zeer positief is kruising van het 20 daags gemiddelde boven het 50 daags gemiddelde.

Conclusie: "The Trend is your Friend" komt weer in het spoor na de recente dalingen. Wanneer de USA indices weer beginnen te stijgen lijkt het slechts een kwestie van tijd  wanneer de AEX de 417 zal halen. Een daling onder 395 dus onder het 20 en 50 daags gemiddelde is een eerste waarschuwing trouwens voor dalende koersen, daarna komt de trendlijn nu rond 386.

Notitie: Meestal als de US beurzen niezen hebben we hier in Europa een griep, maar laat het nu eens andersom zijn. Zijn dit voortekens dat wij bij een herstel harder kunnen stijgen of dat wij nog een tik nakrijgen? Eén ding is zeker de markten zullen het ons spoedig laten zien.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 409 - steun 375 / 366


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum flinke daling, nieuwe koopkansen? Autotrading  via Lynx.nl - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional