N I E U W S B R I E F  -  13 mei (11:15)


Goedemorgen
,

AEX een dubbele top in de maak?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index zit in een behoorlijke consolidatie fase. Richting wordt er niet echt gekozen. Het gevaar van een dubbele top ligt nu wel op de loer. Eerlijk gezegd is er zelfs sprake van een in aanmaak van een driedubbele top. Wanneer we niet boven de 409 weten uit te breken hebben we zelfs een lagere top. Koersdalingen liggen dan op de loer!

Weerstand 409 moet gebroken worden, dat blijkt geen eenvoudige karwei! Maar mocht deze zware weerstand sneuvelen, dan kunnen alle remmen worden los gelaten. Koersdoel 417 is een kwestie van luttele dagen. Eerst volgende weerstand van betekenis ligt dan rond 496 de TOP van mei 2008!

Steun is in eerste instantie 390 en hier ligt nu ook het 200 daags gemiddelde. Een doorbraak hieronder geeft ruimte richting de steunzone 380-375. Een doorbraak onder dit niveau zou tevens het einde van de opwaartse trend kunnen betekenen. Eerst volgende steun ligt dan namelijk op 366!

Conclusie: "The Trend is your Friend" zit in een zware fase, consolideren we nog een tijdje door? Een uitbraak en slot boven 409 is een zeer sterk koopsignaal! Een uitbraak en slot onder de 390 is eigenlijk het eerste verkoopsignaal (korte termijn) onder 480/475 is er waarschijnlijk een trendbreuk.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 409 - steun 390 / 380 / 375 / 366


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum flinke daling, nieuwe koopkansen? Autotrading  via Lynx.nl - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional