N I E U W S B R I E F  -  20 juni (08:00)


Goedemorgen
,

AEX doorbraak 417 nu een feit of?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is gisteren uiteindelijk door de 417 gebroken. Technisch gezien hebben we hierdoor nu een koopsignaal met als eerste referentie punt de lange termijn dalende trendlijn rond de 430. Zoals ook al beschreven in de vorige nieuwsbrief is dan het eerstvolgende koersdoel rond de 500 ( 19 mei 2008 496,12 ).

Weerstand 417 is gebroken, mede hierdoor is het eerste koersdoel dus 430. Een technische uitbraak is meestal valide wanneer de uitbraak minimaal 3 dagen boven het uitbraak punt is, of 3% boven het uitbraak punt is. In het laatste geval zou zelfs al het eerste koersdoel gehaald zijn namelijk 429,5.

Steun is in eerste instantie 409. Dit waren de toppen van zowel januari als april 2014. Ik noem dit soort punten dan ook W.I.N.S.T. ( Weerstand Is Nu STeun ). Bij een doorbraak onder 409 is er steun op het 50 daags gemiddelde nu rond 404 en daarna het 200 daags gemiddelde rond 394.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts heeft weer een nieuw koopsignaal. Wel of geen definitieve doorbraak bepaalt uiteindelijk toch de markt, deze heeft namelijk altijd gelijk. Kans op winstnemingen liggen nu op de loer, want meestal bij een belangrijke top doorbraak volgen er bijna altijd winstnemingen. OBOS indicator is over gekocht wat ook een indicatie is voor winstnemingen!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 430 - steun 409 / 404 / 394


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum +35% dit jaar!  -- Ook automatisch handelen -- KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

#tips2trade #lammert #doddema #winschoten #beurs #handel  #stockmarket #trading #usamomentum #technischeanalyse #ta #technicalanalyse