N I E U W S B R I E F  -  18 juni (11:00)


Goedemorgen
,

AEX nadert lange termijn dalende trendlijn!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index zit technisch voor de lange termijn nog steeds in een dalende trend. Terwijl de Amerikaanse indices DOW JONES en S&P 500 en de Duitse DAX index vorige week nog nieuwe records plaatsen op de score boards heeft de AEX nog een hele lange weg te gaan. De hoogste stand ooit is namelijk 703,18 geplaatst 5 september 2000.

Weerstand is op de weekgrafiek (zie hieronder) rond 413. Een week slotkoers boven 413 is een technisch koopsignaal. Eerst volgende weerstand is dan de dalende trendlijn van ruim 13 jaar! Deze ligt nu rond 430. Een doorbraak en slotkoers hierboven geeft eerstvolgende koersdoel rond 500!

Steun in eerste instantie het 40 weeks gemiddelde nu rond 395. Wanneer de AEX op weekbasis hieronder sluit kan de AEX dalen richting 374. Deze 374 was namelijk de top in februari 2011. Deze was voor lange tijd een weerstand maar fungeert nu als steun.

Conclusie: "The Trend is your Friend" is opwaarts intact sinds de bodem in 2009 en 2011. De lange termijn trend is "nog" steeds neerwaarts voor de AEX, maar nog slechts 14 punten zijn we hiervan verwijderd. Een doorbraak is dus een trendbreuk wat de AEX richting de 500 kan brengen.

Deze analyse is dus gebaseerd op een weekgrafiek en dus voor de middellange / lange termijn. Welke richting de beurs opgaat kan alleen de markt zelf bepalen, niemand heeft een glazenbol die de richting kan bepalen en niemand is een goeroe omdat men eens gelijk heeft!

AEX index (week grafiek)
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 413 - steun 395 / 374


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum gisteren alweer Alltime High!  -- AutoTrade nu mee handelen -- KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

#tips2trade #lammert #doddema #winschoten #beurs #handel  #stockmarket #trading #usamomentum #technischeanalyse #ta #technicalanalyse