N I E U W S B R I E F  -  25 juli (15:00)


Goede
middag,

AEX aan het uitbodemen of verdere daling?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX had tot 2x toe een doorbraak boven de 417 maar heeft daarna ook 2x een daling laten zien, waarbij de laatste daling verder ging dan technisch toelaatbaar is. De AEX had eigenlijk boven de 409 moeten blijven voor een sterke opwaartse trend. Inmiddels lijkt er een bodem in de maak. Maar een daling onder 401 kan verdere dalingen uitlokken.

Weerstand nu 420, 2x het punt dat bijna werd gehaald na de uitbraken boven 417. Technisch was het een zwakke uitbraak. De AEX had door moeten stomen richting het 1e koersdoel 430. Koersdoel kan nu berekend worden tussen 420 - 401 opgeteld bij 420 is 439. Valide bij een uitbraak boven 420!

Steun nu 401, de AEX had in principe niet onder 409 moeten dalen (W.I.N.S.T.) Weerstand Is Nu STeun is nu niet valide en dus een verzwakking van de trend. Een doorbraak onder 401 geeft als 1e koersdoel 390 de bodem van mei dit jaar, daarna 380 de bodems van februari en maart dit jaar.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts voor de lange termijn nog steeds valide. Maar we zitten wel aan de onderkant van de lange termijn opwaartse trend. Op 398 ligt het 200 daags gemiddelde wat een graadmeter is voor de lange termijn trend. Een trend ommekeer kan er zijn wanneer de steun niveaus 390 / 380 worden gebroken. OBOS indicator is over verkocht, dit kan dus een indicatie geven dat we "waarschijnlijk" een bodem in de markt hebben.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 420 - steun 401 / 390 / 380


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum ruim +44% dit jaar!  -- Ook automatisch handelen -- KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

#tips2trade #lammert #doddema #winschoten #beurs #handel  #stockmarket #trading #usamomentum #technischeanalyse #ta #technicalanalyse