N I E U W S B R I E F  -  12 augustus (08:30)


Goedemorgen
,

AEX trendbreuk, nu verdere dalingen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX is dan begin augustus toch door de 401 gebroken, tevens ook gelijk onder het 200 daags gemiddelde gezakt en gebleven. Technisch is er dus sprake van een trendbreuk voor de lange termijn. De komende weken kunnen we ons dus waarschijnlijk gaan opmaken voor verdere dalingen.

Weerstand is 420 hier hebben we dan ook de dubbele topvorming. Een dubbele top is meestal een indicatie dat we "voorlopig" een top hebben gezien. De steun op 409 wat eerst weerstand was, had steun moeten bieden. Ook deze steun werd weerstand eind juli en werd niet opwaarts uitgenomen.

Steun is nu 390, nadat de AEX eerst de 409 doorbraak en diverse keren was dit nu ook weerstand zakte de AEX ook nog eens door de 401. Ook het 200 daags gemiddelde is daarna gesneuveld wat een indicatie is voor de lange termijn. Een doorbraak onder 390 geeft als koersdoel 380!

Conclusie: "The Trend is your Friend" is technisch opwaarts voorbij, kunnen we ons opmaken voor verdere dalingen? Die het weet mag het zeggen!!! De belangrijkste Europese indices zoals, FTSE 100, DAX en CAC 40 vertonen hetzelfde beeld. Maar de graadmeter voor de Amerikaanse economie de S&P 500 zit nog in een gezonde opwaartse trend, evenals de DOW JONES en NASDAQ.

Kunnen we hieruit concluderen dat Europa weer eens een griep heeft als Amerika niest? Ook hierop blijft een antwoord schuldig! Het gekke is altijd wel dat Europa harder valt dan Amerika. Wanneer de S&P 500 boven de 2000 weet uit te breken is de griep in Europa waarschijnlijk ook wel voorbij.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 420 - steun 390 / 380


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum corrigeert minimaal, winst +40% dit jaar!  -- Auto Trading -- KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

#tips2trade #lammert #doddema #winschoten #beurs #handel  #stockmarket #trading #usamomentum #technischeanalyse #ta #technicalanalyse