N I E U W S B R I E F  -  23 september (15:30)


Goedem
iddag,

AEX hangt half vlaggenstok, stijgen of dalen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index technisch koopsignaal boven de 420. Maar de vlag hangt half vlaggenstok, normaliter had de stijging direct een vervolg moeten krijgen. Niet dat dit alsnog kan, maar in de OBOS indicator hebben we een negatieve divergentie met de toppen in de AEX index. Meestal is dat een betrouwbaar ommekeer signaal.

Weerstand 420 is opnieuw weerstand, ondanks een geldige doorbraak en koopsignaal drukken de gebeurtenissen in de wereld de AEX weer naar beneden. Daarnaast een negatieve divergentie, d.w.z. dat de toppen in de AEX van 22 september hoger is als 5 september, maar de toppen in de OBOS indicator onderin de grafiek hieronder laat een lagere top zien.

Steun blijft 409 voor de korte termijn. Bij een doorbraak onder deze voormalige weerstand vervalt het hele vlag patroon (flag pattern). Verdere dalingen zijn dan zeer waarschijnlijk. Een 50% correctie met de berekening: (420-(420-390)) = 405 is dan het volgende steun niveau.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts, heeft "nog" geen versnelling gekregen. In plaats daarvan dus een negatieve divergentie wat dus niet positief voor de korte termijn normaliter is. Dit is dan voor de ultrakorte termijn visie. Gaat de AEX binnen 2 werk weken boven de 424 uitbreken dan kunnen we alsnog de versnelling krijgen. Zoniet dan zou de AEX richting 409 kunnen dalen.

Gaan we nu naar 450 of naar 390 zie ik u al denken! De beurs zal zelf bepalen welke richting die kiest en aan de hand daarvan kunnen we dus posities innemen, posities sluiten of helemaal niets doen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 420 / 496 - steun 409 / 390


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum nieuwe dalingen, nieuwe koopsignalen? - Auto Trading - KLIK HIER!


Vanaf 1 oktober ULTA - USA Lange Termijn Aandelen portefeuille bij Traderwinkel!

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

#tips2trade #lammert #doddema #winschoten #beurs #handel  #stockmarket #trading #usamomentum #technischeanalyse #ta #technicalanalyse