N I E U W S B R I E F  -  15 september (14:30)


Goedem
iddag,

AEX vorming van vlagpatroon, bij doorbraak 450 op de borden?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index had een technisch koopsignaal afgegeven bij een doorbraak boven de 420. Hierna kwamen de eerste winstnemingen waardoor een vlagpatroon wordt gevormd. Deze TA patroon geeft meestal een voortzetting van de voorgaande trend aan. In dit geval zou de AEX zelfs in een versneld tempo naar 450 kunnen stijgen.

Weerstand 420 is weer weerstand na de eerste winstnemingen. Een nieuwe uitbraak boven de 420 is tevens een uitbraak boven het vlagpatroon. Een grote kans acht ik dat we dan een versnelde stijging krijgen richting het koersdoel van 450, waarvan de  berekening is: (420+(420-390)) = 450!

Steun blijft 409 voor de korte termijn. Bij een doorbraak onder deze voormalige weerstand vervalt het hele vlag patroon (flag pattern). Verdere dalingen zijn dan zeer waarschijnlijk. Een 50% correctie met de berekening: (420-(420-390)) = 405 is dan het volgende steun niveau.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts kan een versnelling krijgen bij een nieuwe doorbraak boven 420. Het vlag patroon (ziet eruit als een vlaggenmast met een vlag) is dan voltooid en een versnelling is dan meestal te verwachten volgens het voortgaande verloop. Dit is dus een positieve scenario, een uitbraak onder de 409 is een negatieve scenario met kans op eind van deze UP trend.

De vraag waar gaat het heen?? Die het weet die mag het zeggen!! De markten zullen het ons spoedig vertellen. Dit zijn slechts 2 scenario's die mogelijk zijn bij uitbraak boven 420 of onder 409!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 420 / 496 - steun 409 / 390


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

USA Momentum afgelopen week dalingen nu kopen! - Auto Trading - KLIK HIER!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

#tips2trade #lammert #doddema #winschoten #beurs #handel  #stockmarket #trading #usamomentum #technischeanalyse #ta #technicalanalyse