Goedemorgen,
 

EUR/USD is de forse daling voorbij of?

 

De forex paar EUR/USD heeft sinds begin vorig jaar t/m vandaag ruim 22% aan waarde verloren. De grote vraag is nu uiteraard hebben we het ergste gehad. Wat ik kan concluderen is dat de EUR/USD momenteel in een consolidatie fase zit en vanaf maart dit jaar een zijwaartse beweging maakt. Het verdere verloop wordt dan ook bepaald waar de EUR/USD gaat uitbreken.


Weerstand is 1.1052 de toppen van maart. Een doorbraak hierboven kan het einde van de daling inluiden. Eerste koersdoel is dan het 150% fibonacci getal 1.1347 met uiteindelijk het 200% fibonacci niveau 1.1642. Zover is het nog niet we zijn namelijk eerst een uitbraak nodig boven 1.1052. Waarschijnlijk zullen we dan ook een "golden cross" met het 20 en 50 daags gemiddelde hebben. Het 20 daags gemiddelde noteert nu namelijk nog onder het 50 daags gemiddelde wat een dalende trend aangeeft.

 

Steun is de bodem van maart rond 1.0462. Deze bodem is jongsleden in april al eens getest en de EUR/USD is niet hieronder gezakt. Dat is het eerste positieve signaal, er is namelijk sprake van een iets hogere bodem. Ook de OBOS momentum indicator geeft een iets hogere bodem, wat kan aangeven dat er waarschijnlijk een "voorlopige" bodem in de markt is betreft de EUR/USD. Een doorbraak onder 1.0462 daarentegen zal een verdere daling veroorzaken richting 0.96 dat was een top in januari 2001 en een bodem in september 2002.
 

Conclusie: "The trend is your friend"! voor de EUR/USD is duidelijk neerwaarts, met die opmerking dat we nu in een consolidatie fase zitten. Uiterst positief zou zijn een uitbraak boven de weerstand 1.1052 hierdoor zullen we ook een golden cross krijgen wat een 2e bevestiging zal zijn. Maar anderzijds een uitbraak aan de onderkant geeft een vervolg aan de daling. Ja inderdaad het kan vriezen en het kan dooien hoor ik u nu al denken. Niemand kan de richting nu voorspelen maar deze 2 richtpunten zullen waarschijnlijk de volgende beweging laten zien.
 

EUR/USD daggrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 1.1052 - steun 1.0462
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting deze valuta zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Winstnemingen / correcties blijven op de loer liggen. Iedere maand nieuwe koopsignalen!
 

Automatisch mee handelen, er zijn alweer nieuwe posities ingenomen.

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!

 

Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.
 

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

 

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

 

T: 0610-588668
I : 0031-610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum
  WeChat: doddema

We hebben 115 gasten en geen leden online