Goedemiddag,
 

EUR/USD koersdoel 1,25 of nieuwe dalingen in verschiet?


De forex paar EUR/USD heeft sinds de bodem van 16 maart 2015 zo rond de 1,045 een stijging laten zien van ruim +8% tot 1,135. In de grafiek hieronder kunnen we nu diverse koerspatronen waarnemen. Namelijk een dubbele bodem van maart en april. Een hogere bodem eind mei met een nieuwe stijging tot de neklijn van een "vreemde" schouder -hoofd -schouder patroon.


Weerstand is dus 1.445 de "neklijn" van een "schouder - hoofd - schouder" patroon. Een doorbraak hierboven geeft een 1e koersdoel rond 1,21 dat is het verschil van de neklijn tot de 2e schouder en middels de pendulum swing krijgen we dan het koersdoel 1,21. Het 2e koersdoel krijgen we zo door de berekening van de neklijn tot het hoofd en middels de pendulum swing krijgen we dan een koersdoel van 1,25.


Steun
is nu 1.080 de bodem van mei 2015. Een doorbraak hieronder verzwakt aanzienlijk het positief plaatje hierboven. De EUR/USD kan onder 1.080 namelijk verder dalen richting de bodem en steun van maart 2015 rond 1,046. Een doorbraak onder 1,046 geeft een uiterst negatief scenario de EUR/USD kan dan namelijk verder dalen richting de 0,96 dat was de bodem van september 2002.


Conclusie: EUR/USD geeft aan dat "waarschijnlijk" de forse dalingen voorbij zijn. We zijn nu bevestigingen nodig voor verder herstel en dat krijgen we als de koers boven de 1,145 weet te sluiten. Er is dan namelijk een nieuw koopsignaal afgegeven met 1e koersdoel 1,21. Een doorbraak onder 1,08 geeft een eerste verkoopsignaal.

Positief is dat het 20 daags gemiddelde boven het 50 daags noteert. Korte en middellange termijn trend zijn dus stijgend. Negatief is dat het 200 daags "nog" daalt en de koers eronder noteert. Een EUR/USD boven het 200 daags gemiddelde is uiterst positief en we kunnen dan ook aannemen dat de dalende trend voor de EUR/USD voorbij is.
 

EUR/USD daggrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 1.145 - steun 1.080  / 1.046
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting deze valuta zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Weet u het even niet wat u zelf moet gaan doen???

 

Ga ook automatisch mee handelen, nieuwe koopsignalen komen er altijd!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

We hebben 122 gasten en geen leden online