Goedemorgen,
 

AEX in BEER markt, of forse correctie?
 

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft de afgelopen 4 maanden een forse koersdaling genoteerd. Op 27 april werd er nog een 52 weeks hoogte punt behaald op 510,55 en bij de grote SELL OFF van maandag 24 augustus een dieptepunt van 401,87 een verschil van maar liefst 21,3%. We kunnen in ieder geval spreken over een forse correctie! Zitten we ook in een BEER markt?
 

Weerstand 446 dat is nu de eerste top na de forse correctie van 20, 21 en 24 augustus in 3 dagen een daling van maar liefst 8,6%. Met als absolute uitschieter op 24 augustus zelfs -12,48% in deze 3 dagen, maar er werd uiteindelijk op -8,6% afgesloten in deze 3 dagen sessie. Boven de top 446 hebben we direct weerstand op de voormalige steun en bodem van juli rond 455.

Steun 402 het dieptepunt van vorige week maandag. Wanneer de koersen hieronder zakken wordt de BEER markt een feit. Eerste steun ligt dan direct op de bodem van december 2014 rond 389. Bij een daling onder 389 kunnen we aannemen dat ook de BEER markt een feit is. Eerst volgende steun is dan de bodem van oktober 2014 rond 366.
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is nu duidelijk neerwaarts en is "nog" in forse correctie modus. Afwachten is nu tot hoever gaat de AEX index dalen. Krijgen we een hogere bodem boven 401 of zakken we erdoor heen. Zakken we er door heen, dan komen we in BEER markt modus er is dan duidelijk sprake van een lagere bodem en een lagere toppen. Iedere stijging kan dan aangegrepen worden om te gaan verkopen.

Technisch bekeken zitten we al in BEER markt modus, namelijk de koers van de AEX noteert onder het 20, 50 en 200 daags gemiddelde. Het 20 daags noteert onder het 50 daags en zelfs onder het 200 daags gemiddelde. Het 50 daags noteert nog boven het 200 daags gemiddelde. Een daling van het 50 daags gemiddelde onder het 200 daags gemiddelde kan voor flink meer verkoop druk zorgen. Bij de S&P 500 en DOW JONES is dat al het geval misschien een voorbode voor wat er nog komen gaat? Die het weet mag het zeggen!
 

AEX index daggrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 446 / 455 / 506 - steun 402 / 389 / 366
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Komen er weer nieuwe koopsignalen na deze daling?

 

Ga ook automatisch mee handelen, er komen altijd nieuwe koopsignalen!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

We hebben 19 gasten en geen leden online