Goedemiddag,
 

AEX test bodem 420 bij doorbraak 396?
 

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft na de recente dalingen in augustus een opleving gehad van ruim 6%. Sindsdien zit de AEX dan ook in een bandbreedte tussen de 446 en 420 sinds 25 augustus. Hieronder treft u een lijngrafiek van de AEX index. Deze geeft een andere beeld dan een candlestick grafiek (info soort grafieken KLIK HIER). Daar was namelijk duidelijk een vlag patroon te herkennen zie vorige analyse, met een koersdoel berekening van 350.

De lijngrafiek bestaat uit slotkoersen m.a.w. de laatste koers v/d dag. De ene analist vindt deze grafieken belangrijker dan de andere, zelf vind ik de trend het belangrijkste en deze is hier duidelijk neerwaarts gericht, evenals de andere grafiek methodes. Het verschil is wel dat de weerstand en steun niveaus nogal van elkaar kunnen afwijken.
 

Weerstand 446 dat is de hoogste slotkoers sinds de zijwaartse beweging sinds 25 augustus. Een slotkoers boven 446 zou een eerste koopsignaal zijn voor hogere koersen. Daarna treffen we weerstand op een vorige steun namelijk 456 (in de candle stick grafiek is deze 455), hierboven wordt het eerste koopsignaal bevestigd. Heel belangrijk is nu wel waar komt de volgende bodem te liggen!


Steun
420 is de laagste slotkoers van de laatste 8 maanden, bij de candlestick grafiek is dat 402 en de laagste koers van de laatste 9 maanden. Wanneer de AEX index dus onder de 420 zou sluiten hebben we een verkoopsignaal en een lagere bodem op basis van slotkoersen. Eerst volgende steun ligt dan rond 396 (bodem december 2014) wat tevens het 1e koersdoel wordt. Daarna volgt 376 (bodem oktober 2014) als 2e koersdoel.


Conclusie: "The trend is your friend"! Sterk neerwaarts met een zijwaartse beweging de laatste 4 weken. We hebben "3x golden cross" signalen gehad. Simpel gezegd de korte voortschrijdende gemiddelden zakken onder de lange (MA's) voortschrijdende gemiddelden. Zie MA 20 duikt 24 augustus onder MA 50, MA 20 duikt 31 augustus onder MA 200 en MA 50 duikt 15 september onder MA 200. Technisch is de BEAR (dalende) markt een feit. Een slotkoers onder de steun 420 kan tevens een verkoopgolf in gang zetten. Blijven we een slotkoers boven 420 houden, dan zou er een bodem in de markt gezet kunnen worden.
 

AEX index daggrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 446 / 456 / 509 - steun 420 / 396 / 376
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Komen er weer nieuwe koopsignalen na de dalingen?

 

Ga ook automatisch mee handelen, er komen altijd nieuwe koopsignalen!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

 

Geduld & Discipline zijn de gouden tips in beleggen.

In mijn portefeuilles zit ik soms maanden tot zelfs ruim 1,5 jaar cash. Het geduld & discipline wordt dan behoorlijk op de proef gesteld. Men is namelijk constant geneigd om weer in de markt te stappen uit vrees dat men de sneltrein mist! Vergeet niet dalingen gaan altijd harder dan stijgingen en de markt geeft kansen genoeg om in te stappen.

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

We hebben 127 gasten en geen leden online