Goedemiddag,
 

S&P 500 breekt uit vlag / wig patroon, koersdoel 1740?


De S&P 500 vertegenwoordigd de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en daarmee de US economie. Deze beurs index toont net als de meeste andere beurs indices een vlag / wig patroon. Bij de S&P 500 hadden we gisteren een definitieve uitbraak, wat dus flink lagere koersen indiceert. De vorige daling kan men namelijk extrapoleren vanaf de uitbraak en dan komt men uit op een koersdoel rond de 1740! Ligt hier dan ook niet toevallig de bodem van februari 2014!


Weerstand is 2039 de onderkant van de voormalige consolidatie zone. 2135 / 2039. De S&P 500 deed dan ook een poging om richting de 2039 te gaan stijgen maar dat werd 17 september na de FED rente bekendmaking abrupt afgebroken. Sinds vorige week donderdag werden de dalingen ingezet, met uiteindelijk gisteren een doorbraak uit de vlag / wig patroon.


Steun is 1867 het laagste punt van de enorme SELL OFF van de bewuste zwarte maandag op 24 augustus! Mede door de uitbraak van de vlag / wig patroon is er nu een grote kans dat de S&P 500 de bodem 1867 gaat opzoeken. Een doorbraak hieronder is tevens een bevestiging van de BEAR (dalende) markt. Met uiteindelijk een koersdoel rond 1740 zoals in de intro beschreven. Tussentijds ligt er nog steun rond 1820 dat was de bodem van oktober 2014.


Conclusie: "The trend is your friend"! Overduidelijk neerwaarts en mede door de uitbraak vanuit het vlag / wig patroon is de kans zeer groot dat er verdere dalingen kunnen volgen. Iedere opleving is nu een kans om te kunnen verkopen. Kopen is nu niet aan de orde, men wil uiteindelijk geen vallende mes opvangen!

S&P 500 index

Belangrijke niveaus: weerstand 2039 - steun 1867


De S&P 500 zal waarschijnlijk vandaag 6 punten hoger openen, zie de grafiek hieronder van de ES Future (S&P 500 mini future). Hier is zelfs de laagste koers van gisteren 1917,75 doorbroken! De laagste koers van vandaag in de ES future was namelijk 1910,50 wat de beurs na de opening gaat doen is uiteraard niet te bepalen. Daalt de S&P 500 vandaag onder de laagste koers van gisteren en sluit hier ook onder, dan is er een grote kans dat de S&P 500 verder kan dalen richting 1867.
 

ES Future (S&P 500 mini future) dag grafiek

Beurs analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Als de markten er anders overdenken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. De bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Er komen altijd weer nieuwe kansen ook na deze enorme dalingen!
 

Automatisch mee handelen? Dat kan in de onderstaande portefeuilles!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!
 

Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

We hebben 40 gasten en geen leden online