Goedemiddag,
 

AEX nadert cruciale kruispunt 50% fibonacci level 451,5 / 455!
 

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft vanaf de bodem op 24 augustus een stijging laten zien van bijna 11%. Hiermee is de AEX dan ook aangekomen op een cruciale kruispunt. Dat is namelijk het 50% fibonacci niveau 451,5 / 455! Het 455 niveau is de bodem en was steun van 8 juli 2015. De top en nu tevens weerstand 451,5 is van 9 september 2015. Deze analyse is gebaseerd voor de lange termijn met een AEX week grafiek. Hierdoor kan men dan ook de grotere lijnen in beeld brengen.
 

Weerstand 451,5 / 455 is dus een uiterst belangrijke weerstand zone. Als de AEX de kracht heeft hierboven uit te breken zou dit tevens het eerste teken zijn dat de BEAR markt wel eens teneinde kan zijn! Weerstand is tevens het 10 weeks gemiddelde op 443,9. Een week slotkoers hierboven is het eerste signaal voor een opwaartse middellange termijn trend. Voor de lange termijn ligt dit op het 40 weeks gemiddelde op 471,6.

Steun 401,5 is de laagste koers van de "Black Monday" op 24 augustus. Direct daaronder ligt de opwaartse trendlijn sinds eind 2011 rond 396. Bij een doorbraak onder 396 kan de AEX een daling inluiden richting 367 de bodem van 16 oktober 2014. De AEX noteert nu nog onder het 40 weeks en onder het 10 weeks gemiddelde. Ook noteert het 10 weeks gemiddelde onder het 50 weeks, dus nog steeds een negatief signaal!


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is duidelijk nog steeds neerwaarts ondanks het mooie herstel van ruim 10% sinds de bodem op 401,5. Hebben we nu dan te maken met een voorzettend herstel? Of is dit een "BEAR TRAP" een beren val? Simpel gezegd: bij een beren val denken we dat de daling voorbij is door het sterke herstel, maar het tegendeel is waar grotere dalingen liggen in de pipeline. Cruciaal is dus het kruispunt level 455, hierboven staat het signaal zeg maar op oranje! Boven het 40 weeks gemiddelde kunnen we spreken dat het signaal op groen kan springen.
 

AEX index weekgrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 451,5 / 455 - steun 401,5
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Gehele dag korte termijn analyses, grafieken en opening indicaties via:
    Facebook | Twitter | LinkedIn
 

Komen er weer nieuwe koopsignalen na de dalingen?

 

Ga ook automatisch mee handelen, er komen altijd nieuwe koopsignalen!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

 

We hebben 45 gasten en geen leden online