Goedemiddag,
 

DOW JONES scenario 19.800 of scenario 15.370?

 

De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste industriële bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld, momenteel zit de DJI gevangen in een driehoek!

De DOW JONES zit na de recente stijging van 15.370 tot 17.978 gevangen in een gevormde driehoek. Normaliter ontstaat zo'n driehoek halverwege een voortgaande stijging. Wat nu enorm van belang is waar komt de uitbraak???

Bij een uitbraak aan de bovenkant van de driehoek is er koerspotentie richting 19.800. De driehoek vormt dan ook een voortzettingpatroon. De voortgaande beweging kan dan worden opgeteld bij de uitbraak, hierdoor dan ook het koersdoel 19.800!

Bij een uitbraak aan de onderkant van de driehoek is er een dalingpotentie richting 15.370 is dat ook niet toevallig de bodem van 24 augustus! De driehoek vormt dan een ommekeer patroon. Tussentijds liggen er nog diverse steun en weerstand niveaus.
 

Weerstand 17.978 de top van 3 november een belangrijke punt die uitgenomen dient te worden voor een hervatting van de razendsnelle stijgingen in de DOW JONES. Boven 17.978 is er nog slechts één weerstand en dat is de alltime high van 19 mei dit jaar op 18.351,36! Daarna is er koerspotentie richting 19.800!
 

Steun 17.210 de bodem van 16 november dient nu niet neerwaarts gebroken te worden. Bij een eventuele doorbraak hieronder is er steun op de voormalige top van 17 september rond 16.933! Onder deze steun is ook de driehoek neerwaarts uitgenomen met koerspotentie richting 15.370.


Conclusie: De DOW JONES zit nu in een driehoek consolidatie. Een uitbraak aan de bovenkant geeft potentie richting 19.800 en een uitbraak aan de onderkant geeft potentie richting 15.370. Het 200 daags gemiddelde 17.573 zit nog maar net onder de DOW JONES 17.568. Een doorbraak hieronder met een kruising van het 20 daags onder het 50 daags gemiddelde zou niet veel goeds voorspellen.

Zover is het nog niet, de MARKT bepaald uiteindelijk welke richting er wordt gekozen. Opvallend is wel dat juist de US iedere keer sterk terug komt, ook al zijn de futures voorbeurs vaak negatief.
 

DOW JONES index daggrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 17.978 - steun  17.210

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Gehele dag opening indicaties, korte termijn analyses en grafieken via:
    Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Middels geduld, discipline en een goed handelssysteem verdien je geld!!!

 

Ga ook automatisch mee handelen, er komen altijd nieuwe koopsignalen!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.
 

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

 

We hebben 125 gasten en geen leden online