Goedemiddag,
 

S&P 500: krijgen we van de FED een Kerst Rally, of Crash Rally!


De S&P 500 vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en daarmee de US economie. De S&P heeft al een imposante rally achter de rug namelijk van 1867 tot 2117 een stijging van 13,4% in 2 maanden. Krijgen we er nu ook nog een Kerst Rally of een Crash Rally achteraan? Het antwoord is héél simpel die het weet die mag het zeggen. Ik weet het namelijk niet en binnen enkele uren weten we al aanzienlijk meer!

Gaat Janet Louise Yellen (de 1e vrouwelijke voorzitter v/d FED) voor Santa Claus (of Kersvrouw) spelen? Ook daar is weinig van te zeggen, want het belangrijkste is hoe de markten zullen reageren! Alleen deze geven namelijk de richting aan of het ons nu aanstaat of niet! Hoe interpreteert de markt de economische gegevens, dat geeft een Kerst Rally of Crash Rally! De onderstaande feiten weten we in ieder geval wel:


Weerstand is 2117 de top van 4 november, bij een uitbraak hierboven is direct alweer weerstand op de alltime high van 20 mei op 2134,72. Wanneer de markt heel sterk naar boven reageert en zelfs boven deze alltime high 2135 weet uit te breken, dan kan een koersdoel worden berekend van rond de 2400! Middels de Pendulum swing = 2135 + ( 2135 - 1867 ) = 2403 een koersdoel wat dan haalbaar kan zijn, mits we de uitbraak krijgen boven 2135 en de Kerst Rally is dan gestart!


Steun is 1993 het laagste punt van afgelopen maandag en dat was weerstand tussen augustus / september en deze fungeert nu dus als steun. Tevens hebben we hier een Hammer Candlestick patroon (  technische betekenis met de hamer een bodem in de markt geslagen ) en hier is ook het 50% fibonacci correctie niveau van 1867 en 2117. Een doorbraak onder 1993 geeft trouwens als eerste koersdoel de bodem van 24 augustus op 1867! Hier is het omgekeerde van de Kerst Rally namelijk de Crash Rally is waarschijnlijk gestart!


Conclusie: "The trend is your friend"! is waarschijnlijk met een 2e hogere bodem weer opwaarts. Vandaag en voornamelijk de komende dagen is beslissend welke richting er wordt gekozen door de markt. Voor een uptrend moet er ook een sterke opwaartse herstel komen, want de koers noteert nu onder het 20, 50 en 200 daags gemiddelde. Boven 2070 noteert de S&P trouwens boven alle 3 voortschrijdend gemiddelden de kans neemt dan ook redelijk toe dat we een opwaartse uitbraak kunnen verwachten! Want zeker weten doe je het nooit! Komt een verwachting niet uit, dan pas je deze namelijk weer aan.

S&P 500 index

Belangrijke niveaus: weerstand 2117 / 2135 - steun 1993 / 1867

Beurs analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Als de markten er anders overdenken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. De bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.
 

Er komen weer nieuwe kansen na deze laatste daling!
 

Automatisch mee handelen? Dat kan in de onderstaande portefeuilles!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!
 

Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

 

We hebben 24 gasten en geen leden online