Goedemorgen,
 

AEX: krijgen we de Santa Claus Rally, of toch niet?
 

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index ziet er Technisch vooralsnog niet florissant goed uit! Inmiddels door de belangrijke steun 448 gedaald. De weg richting 402 is dan ook ingenomen met een flinke snelheid. Mede door de FED beslissing, die gisteren de rente met 25 basispunten heeft verhoogd naar 0,375%, is er kans dat de AEX weer de 448 gaat opzoeken. Vanaf daar wordt het dan ook zeer spannend!
 

Weerstand 448 dat was dus de vorige steun en dient nu als weerstand. Bij een doorbraak boven de 448 is de weg vrij richting 475 de top van november dit jaar. Pas met een uitbraak hierboven kunnen we eerst aan de 500 punten gaan denken, maar zover is het nog lang niet!

Steun 420 is waarschijnlijk de bodem die 14 december j.l. is geplaatst. Een doorbraak hieronder is uiterst negatief, grote kans dat we een Crash Rally krijgen is dan niet uit te sluiten! De laatste boei is dan 402 het dieptepunt van de "Bami Crash" van 24 augustus dit jaar.


Conclusie: De AEX ziet er technisch helemaal niet goed uit, in tegenstelling tot de Amerikaanse indices. Allereerst de koers noteert onder het 200, 50 en 20 daags gemiddelden, daarnaast hebben we een "Golden Cross" het 20 daags gemiddelde is onder het 50 daags gemiddelde gisteren gedoken. De AEX moet vanaf nu dan ook alle zeilen bijzetten om dit plaatje naar positief te gaan draaien.

Voor een positief scenario is het een vereiste dat we eerst weer boven de 475 weten uit te stijgen. Een zeer negatief scenario is als de AEX onder de 420 daalt. Een versnelling richting de 402 is dan namelijk zeer waarschijnlijk!

 

AEX index daggrafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 448 / 475 - steun 420 / 402

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.

 

 

Gehele dag korte termijn analyses, stijgers/dalers, grafieken en opening indicaties via:

    Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Er komen altijd nieuwe koopsignalen na dalingen?

 

Ga ook automatisch mee handelen, er komen altijd nieuwe koopsignalen!

UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!

 

Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij mij hoog in het vaandel!!!

 

Heeft u dus nog vragen? Aarzel niet bel en/of e-mail mij!

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade

 

T: +31(0) 610-588668
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: Tips2Trade | USA Momentum

We hebben 64 gasten en geen leden online