Goedendag,
 

DOW JONES bodem, nu verder omhoog?


De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld en één van de leading indicators waar het met de economieën heen kan gaan.


Nadat de FED de rente met 50 basis punten heeft verlaagd naar 1,25 - 1,00 gingen de US beursen hard onderuit. Daarentegen had De Dow Jones Industiral Average gisteren de 2e grootste stijging in historie.


De DOW JONES had gisteren tevens een "DEAD CROSS" zie blauwe pijltje boven de koers. Dat betekent dat de korte MA onder de lange MA is gedoken en kan een ommekeer in de trend zijn.
 

Weerstand is ±27395 de oude top van juli 2019. Bij een doorbraak en slotkoers hierboven is er ruimte naar de vorige steun zo rond 28175.

Steun is ±24670 dat was de bodem begin juni 2019. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder is er steun op de trend sinds 2016 op 24242.


DOW JONES index dag grafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze was sterk opwaarts, vanaf nu is het afwachten we kunnen namelijk een V bodem krijgen, dan kunnen we waarschijnlijk nog een sterke stijging krijgen. Een U bodem dan kunnen we waarschijnlijk nog een terug test zien richting de bodem 24670. Maar ook een verrassende daling onder de 24670 is niet uit te sluiten. Vooralsnog dus vinger aan de pols.

De OBOS indicator is nog OverSold. Dat zou dan kunnen betekenen dat er nog ruimte naar de bovenkant ligt. Eerste positieve signaal is een koers boven de 27395 hier ligt namelijk ook het 200 daags voortschrijdend gemiddelde.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA = Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Klik op AANMELDEN om direct mee te beleggen na de correctie!


We hebben 121 gasten en geen leden online