BULL OF BEAR MARKET


BULL of BEAR market volgens Amerikaanse studie van de afgelopen eeuw.

20% STIJGING of DALING kenmerkt een BULL of BEAR market.
 

Een BULL market (stijgende markt) wordt gekenmerkt wanneer deze na forse dalingen daarna 20% of meer stijgt ten opzichte van de meest recente dieptepunt. Een correctie in een BULL market is wanneer vanaf de meest recente hoogtepunten een daling plaatst vindt van 10% of meer.

Een BEAR market (dalende markt) wordt gekenmerkt wanneer deze na forse stijgingen daarna 20% of meer daalt ten opzicht van de meest recente hoogtepunt. Een correctie in een BEAR market is wanneer vanaf de meest recente dieptepunten een stijging plaatst vindt van 10% of meer.


ULTIEME KOOP / VERKOOP MOMENT!

Dat is er waarschijnlijk als een index in de beurscorrectie zone komt. Bij from high of from low wordt realtime aangegeven hoever een index moet dalen of stijgen. Een koopsignaal wordt gegeven in BULL market bij -10% of lager en verkoopsignaal in BEAR market bij +10% of hoger.

Wat is een beurscorrectie?

Een beurscorrectie wordt gedefinieerd als een daling van 10% in één van de belangrijkste Amerikaanse indexen, doorgaans de S&P 500 of Dow Jones Industrial Average, na een recente hoogste slotkoers in de laatste 52 weken. In sommige opzichten is 10 procent een willekeurige drempel. Maar het geeft vaak aan dat beleggers pessimistischer zijn geworden over de financiële markten.

Historisch gezien zijn de meeste beurscorrecties geen bear markten geworden (dat wil zeggen de periodes waarin de markt met 20% of meer daalden). Er zijn sinds november 1974 totaal 23 marktcorrecties geweest en slechts vijf daarvan werden bear markten (die begonnen in 1980, 1987, 2000, 2007 en recent 2020 wat tevens de kortste in de geschiedenis is).

Sinds 1974 zijn slechts vijf marktcorrecties bear markten geworden, recent 2020 staat niet in de tabel hieronder.

Beurscorrectie sinds de Tweede Wereldoorlog. De 27 beurscorrecties (inclusief 2020) hadden een gemiddelde daling van 13,7% over een periode van vier maanden en hadden vier maanden nodig om te herstellen. Bear markten van -30% duurden gemiddeld 13 maanden en hadden gemiddeld 22 maanden nodig om te herstellen.

Meer dan 80% van de correcties op de aandelenmarkten werden sinds 1974 geen bear markten.

Wanneer kenmerkt de *MA200 een BULL of BEAR market.

Een BULL market is wanneer de koers boven het 200 daags voortschrijdend gemiddelde noteert.

Een BEAR market is wanneer de koers onder het 200 daags voortschrijdend gemiddelde noteert.

*MA200 is het 200 daags voortschrijdend gemiddelde, oftewel 200 koersdagen bij elkaar opgeteld en delen door 200.

Wat zijn de belangrijkste punten bij beleggen?

Discipline is cruciaal bij beleggen, wij gebruiken een methode en houden ons eraan. Wijken we daar vanaf dan heb je namelijk geen methode! Iedere signaal is niet altijd perfect of een goed signaal. We hebben geduld betreft de signalen, beleggen op emoties kan dodelijk zijn betreft een portefeuille! Het kan namelijk de hele inleg of zelfs meer kosten!

Spreiding is zeer belangrijk en een herstel van verliezen heeft soms tijd nodig. Besef dat goed als u wilt gaan beleggen!

Samengevat de belangrijkste punten zijn: discipline, geduld en emoties!


Ons systeem USA MOMENTUM is sinds de dalingen van 2020 tot midden 2022 flink onder de loep genomen. Er is een STOPLOSS methode ingebouwd om zo grote koersdalingen te voorkomen in de portefeuille. Daarnaast wordt gekeken hoe de belangrijkste financieële markten ervoor staan. Meer informatie vindt u via: usamomentum.com!

Heeft u geen tijd, discipline, geduld & een methode? Overweeg vermogensbeheer USA MOMENTUM!

USA MOMENTUM het beste belegging systeem sinds 2003

Legenda:
BLAUW: USA MOMENTUM
Licht groen: AEX
Oranje: DOW JONES
Paars: S&P 500
Rood: NASDAQ

USA MOMENTUM is een Amerikaanse aandelen portefeuille. Voor uitgebreide informatie KLIK HIER!
 

Vermogensbeheer USA MOMENTUM:

Startbedrag vanaf € 100.000,-
Winstfee is 10% volgens HWM principe
Beheerfee per jaar, dagelijks verrekend:
        2,0%
tot € 100.000 dan
        1,5%
tot € 500.000 dan
        1,0%
tot € 1.500.000 en
        0,5% boven € 1.500.000

Prijzen zijn exclusief 21% BTW