Goedendag,
 

S&P 500 is OverBought, VERKOPEN!?


De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigd de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en dus grotendeels de US economie. Persoonlijk vind ik het één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Het herstel van de S&P 500 is voornamelijk omhoog gedreven vanaf de bodems door Microsoft (MSFT +28,4%), Amazon.com (AMZN +42,7%), Apple (AAPL +26,1%) en Alphabet (GOOGL +21,1%). Deze 4 giganten bepalen  ±18% van de S&P 500 index en maken aanstaande week hun kwartaal cijfers bekend. Veel zal afhangen van de resultaten en hun verwachtingen, waardoor de S&P een richting zal kiezen. Technisch is de S&P 500 op weekbasis OverBought te duur en dus klaar om te dalen!


Belangrijkste niveaus lange termijn:

Weerstand ±2880 is het het niveau wat moet worden uitgenomen voor een verdere herstel. De OBOS indicator is OverBought wat aangeeft dat we nieuwe dalingen kunnen verwachten.

Steun ±2191 het diepste punt van de Corona Crash. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder is de crash nog niet voorbij. Bij een hogere bodem is de kans groot dat de crash voorbij is.

S&P 500 weekgrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is neerwaarts gericht maar er heeft een behoorlijk herstel plaats gevonden. Blijft de S&P doorstijgen en wordt 2880 uitgenomen? Of krijgen we nieuwe dalingen richting 2191? Hierop weet niemand een antwoord, maar de OBOS indicator geeft een verkoop en bij een dalende markt is de kans groot dat we nieuwe dalingen kunnen verwachten.


*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN NA DE CRASH?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na deze crash.

We hebben 383 gasten en geen leden online