Goedendag,
 

AEX, week grafiek een TOP patroon?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste Nederlandse aandelen (bedrijven). Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie betreft beurswaarde.

De AEX noteert onder het 40 weeks voortschrijdend gemiddelde, dat betekent voor de lange termijn een BEAR market. Afgelopen week is er een Gravestone Doji candlestick patroon gevormd. Dat is meestal een negatief signaal. Als de AEX deze week onder de 509,6 daalt en sluit is dat een technisch verkoopsignaal.


Wat is nu een Gravestone Doji?
Een gravestone doji candlestick patroon wordt gevormd wanneer de open, laagste en slotkoers allemaal bij elkaar in de buurt zijn met een lange bovenschaduw. De lange bovenschaduw suggereert dat de stieren aan het begin van de sessie wonnen, maar uiteindelijk door de beren werd gewonnen. Wanneer dit patroon na een stijging wordt gevormd, betekend dat "meestal" een ommekeer in de opgaande trend.

Wat zijn de belangrijkste niveaus betreft de AEX?

Weerstand AEX is 511 het 50% fibonacci retracement. De AEX is hierboven gesloten, maar de toppatroon suggereert waarschijnlijk a.s. week lagere koersen. Een daling onder 509,60 is een verkoopsignaal. Een sterke bevestiging is een lagere week slotkoers dan de opening van a.s. maandag.

Steun AEX is 482 het 38,2% fibonacci retracement. Wanneer de AEX hier overtuigend onder sluit is er steun op de trend sinds 2009 zo rond 474. Bij een doorbraak onder 474 ligt de weg open naar 389,6 de bodem van 16 maart!

AEX weekgrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de lange termijn een "BEAR market", getuige dat de AEX onder het 40 weeks voortschrijdend gemiddelde noteert. De korte termijn trend is opwaarts, maar afgelopen week is er een top patroon gevormd. De OBOS indicator is OverBought. Met deze waarnemingen nemen de kansen voor nieuwe dalingen toe.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN NA DE CRASH?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na deze crash.

We hebben 30 gasten en geen leden online