Goedendag,

NASDAQ 100 na deze DIP, 22% stijgingskans?

Deze keer analyseren we de NDX oftewel de NASDAQ 100 voor de langere termijn, middels de week grafiek. De NDX zit als enige index in een correctie en we spreken van een correctie wanneer een index 10% vanaf zijn hoogste punt zakt. Zie bullofbear.com voor meer informatie omtrent een correctie en/of beurscrash. Deze week is de NDX met meer dan 10% gecorrigeerd, terwijl de DOW JONES record na record boekt.


Gaat de NDX een inhaalslag maken? Of gaan de andere beursindices de NDX achterna? Die vraag kan alleen de markt beantwoorden. Analyseren we de NDX weekgrafiek dan lijkt het erop dat er een bodem is gevonden op 12208, dit is tevens een zeer belangrijke steun.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand NDX is 13880 de All Time High van 16 februari. De NDX is hier nu 8,85% van verwijderd en bij een doorbraak kunnen we middels de pendulum swing een koersdoel berekenen van 15552. Dat is vanaf de huidige stand +22%.

Steun NDX is 12208 dat is de bodem van 5 maart. Bij een doorbraak hieronder is er nog steun op het 40 weeks gemiddelde op 11856. Het 40 weeks gemiddelde is nagenoeg hetzelfde als het 200 daags gemiddelde. Een doorbraak onder 12208 is sowieso een slecht teken, want middels de pendulum swing kan een koersdoel worden berekend van 10536. Dat is vanaf de huidige stand -17%.


NASDAQ 100 weekgrafiek

NASDAQ 100 (NDX) is een Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index en geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.


Conclusie: "The trend is your friend"! Betreft de lange termijn is deze stijgend. De koers noteert boven het 40 weeks gemiddelde (MA 40). De korte en middellange termijn daarentegen zijn neerwaarts gericht. Bij een week slotkoers boven 12980 het hoogste punt van deze week is de kans redelijk groot dat we de weg omhoog terug hebben gevonden in de NDX.


De *OBOS indicator is OverSold en geeft een KOOP signaal. In de week grafiek komt dit signaal niet vaak voor en was 5 van de 7 keer hierboven in de grafiek zeer betrouwbaar.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 40 is het gemiddelde van 40 weekkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Maak er een mooie dag van!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 8 gasten en geen leden online