Goedendag,
 

AEX nieuwe ATH, koersdoel 745!


De AEX is afgelopen vrijdag gesloten op een nieuwe All Time High (ATH) hoogste slotkoers ooit. Met deze doorbraak is er een technische koopsignaal afgegeven met waarschijnlijk hogere koersen. Een koersdoel kan berekend worden middels de pendulum swing 719 - ( 719 - 693 ) = 745. De AEX kan eerst doorstijgen naar het derde fibonacci koersdoel op 726 (zie nieuwsbrief van 16 januari).


A.s. maandag kan de AEX waarschijnlijk ±1,8 punten hoger openen, naar aanleiding van de AEX future. Deze sloot vrijdag om 22:00 1,8 punten hoger dan de AEX future slotkoers om 17:35. Uiteraard kan er in het weekend van alles gebeuren wat invloed heeft op de koers voor a.s. maandag.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX ±719 van vrijdag 7 mei is afgelopen vrijdag gebroken. Middels de pendulum swing is het koersdoel nu ±745.

Steun AEX is ±693 de bodem van mei. Hierboven ligt nog steun op de MA 50 en de rode trendlijn rond 703. Onder 693 kan de AEX terugvallen naar de MA 200 op ±650.

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk opwaarts en met de uitbraak boven 719 kan deze waarschijnlijk accelereren richting 745! De koers van de AEX noteert boven de *MA20, MA50 en MA200 dat betekent dat zowel de korte, middellange als lange termijn trends opwaarts zijn gericht.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is bijna OverBought dat geeft aan dat er nog wat ruimte is om te stijgen. Bij een zeer sterke trend of een uitbraak kan de OBOS langere tijd OverBought of OverSold zijn. Het is namelijk een hulpmiddel en daarom niet altijd juist.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Maak er nog een mooi weekend van!


Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 59 gasten en geen leden online