Goedendag,

AEX weer opwaarts koersdoel 833?

De vorige analyse van de AEX met een koersdoel van 590 pakt totaal anders uit. Met een rally van ยฑ10,7% in juli staat de AEX er weer heel anders voor. Allereerst werd de weerstand 676 naar boven uitgenomen wat een eerste KOOP signaal was.

Slechts 2 dagen later wordt de middellange termijn dalende trend (oranje stippellijn) opwaarts uitgenomen waarna de rally voortzette naar de weerstand op 733, de top van april. Er is nu sprake van een drievoudige knooppunt!

1). De weerstand op 733
2). De *MA200 op 734
3). De lange termijn dalende trend (rode dikke lijn) op 740.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ยฑ740 / 733
Steun is ยฑ676
Koersdoel ยฑ833 (nieuw *ATH)?

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte en middellange termijn is deze sterk opwaarts en voor de lange termijn is er een slotkoers nodig boven 740. Koersdoel bij uitbraak boven 740 is dan ยฑ833 (733 + (733 - 633)) oftewel een nieuwe *ATH. In de vorige analyse stond dan ook dat een uitbraak boven 676 het eerste positieve signaal zou zijn met als koersdoel 700. De weerstand 676 is voorlopig een belangrijke steun!

De *OBOS indicator onderin de grafiek komt vanaf OverBought en is meestal een signaal dat er dalende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend aan kracht toeneemt. Maar een daling richting 676 is na de sterke juli rally zeer aannemelijk.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is OPWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn weer opwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan op KOOP en noteren boven de DYNAMISCH TREND wat een zeer positief signaal is.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 166 gasten en geen leden online