Goedendag,

AEX STEUN 635 2e BREUK!

Vandaag is de AEX voor 2e keer door de steun 635 gebroken. Dat is geen goed teken en is er technisch een signaal afgegeven voor een forse daling richting 581. Wat zal ons deze week brengen?

Doordat de *OBOS indicator zwaar OverSold is, is de meest waarschijnlijke scenario stijging richting een nieuwe dubbele weerstand op 670. Eerst bij een slotkoers boven 670 is er kan op hogere koersen. Met een slotkoers onder 635 kan de AEX snel afdalen richting 581!

De AEX verkeert in een BEAR markt en noteert 23,7% vanaf de *ATH sinds 17 november 2021. Bij een bear markt is er sprake van een dalende trend middels lagere toppen en bodems. Een uitgebreid uitleg vindt u hier: bullofbear.com.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±670 / 704 / 711
Steun is ±635?

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte, middellange en lange termijn is deze neerwaarts. De AEX noteert namelijk onder de *MA20, MA50 en MA200. Daarnaast noteert de MA20 onder de MA50 en beiden noteren onder de MA200. Na de doorbraak van de steun op 635 is er een verkoopsignaal gegeven met als koersdoel de TOP van 21 juli 2020 op 581.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is zwaar OverSold en is meestal een signaal dat er weer stijgende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend aan kracht toeneemt. Een stijging richting 670 is het meest waarschijnlijke scenario.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan sinds 8 september op VERKOOP en noteren onder de Dynamische TREND!
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

 

We hebben 76 gasten en geen leden online