Goedendag,

DOW KOERSDOEL 47000?

De DOW JONES liet afgelopen week een kleine dip (correctie) zien van -1,1%, de S&P 500 -2,3%, de AEX -2,7% en de NASDAQ -2,9%. Tot nu is het slechts een normaal dipje en is het "nog" niets noemenswaardig.

De DOW JONES is slechts -4,7% van zijn *ATH slotkoers @ 36800. Een doorbraak en slotkoers hierboven is dan ook een krachtig KOOP signaal. Het koersdoel voor de langere termijn is dan middels de PENDULUM SWING Β±47000.

De twee *OBOS indicatoren, zowel een middellange- als korte termijn onderin de grafiek zijn beiden OverSold. Normaliter kan er dan sprake zijn van bodemvorming, mits de koersen plots flink beginnen te dalen. De *MA200 @ 33511 dient voor de lange termijn als steun.

De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriΓ«le" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is *ATH @ 36800
Koersdoel is Β± 47000
Steun is *MA200 @ Β±33511

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW JONES zit betreft de lange termijn in een sterk opwaartse trend. De DOW JONES noteert boven de MA200 en deze voortschrijdend gemiddelde indicator van 200 dagen beweegt tevens opwaarts. Dat is zeer positief betreft de lange termijn en deze MA200 dient als steun voor lange termijn beleggers.

De beide *OBOS indicatoren zijn beiden OverSold, normaliter is dat een signaal voor bodemvorming. De koers kan nog iets zakken maar normaliter vormt er dan een hogere bodem. Een uitzondering is als de koersen plots sterk dalen, de OBOS indicator kan dan langere tijd OverSold blijven.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 246 gasten en geen leden online