Goedendag,
 

S&P 500 de snelste daling ooit!


De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigd de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en dus grotendeels de US economie. Persoonlijk vind ik het één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.
 

S&P 500 en DOW JONES hadden de snelste daling ooit in 6 dagen tijd in hun historie werd mede gedeeld op CNBC zie hier (engels). De S&P opende afgelopen vrijdag -2,08% lager om vervolgens af te glijden naar -4,12% uiteindelijk herstelde de S&P naar -0,82%.
 

Hieronder de 26 correcties (zonder de huidige correctie) sinds de 2e Wereld Oorlog. Met een gemiddelde daling van 13,7% over een periode van 4 maanden met een herstel periode van 4 maanden. Hoelang kunnen correcties duren en hoever kunnen we zakken zie CNBC (engels).

MARKET CORRECTION SINCE WORLD WAR 2


S&P 500 correctie sinds 19 februari van -12,95%.

Positief is dat er een "Hammer Candlestick Pattern" is gevormd. Dat waarschuwt voor een mogelijk trendommekeer na een forse daling. Dit patroon wordt pas bevestigd als we koersen zien boven de body (groene balkje) van afgelopen vrijdag. Een daling onder de low 2856 is daarentegen een slecht signaal!
 

Weerstand is 3030 de oude All Time High van 27 juli. Bij doorbraak en slotkoers hierboven kan de SPX waarschijnlijk stijging richting 3230.

Steun is 2822 de recente bodems van augustus. Bij doorbraak en slotkoers hieronder kan SPX afdalen richting de bodem juni 2019 op 2728.

S&P 500 dag grafiek 2 jaar.
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie korte termijn: De trend is duidelijk scherp neerwaarts MA 10 is onder de MA 50 gedoken beiden noteren nog wel boven de MA 200. De S&P 500 is daarentegen wel onder de MA 200 gedaald wat op zich geen positief signaal is.

OBOS indicator is FORS OverSold en geeft nu een KOOP signaal. "BUY the DIPS" is nu niet echt toepasselijk. Dat is pas van toepassing als we een hogere bodem krijgen boven 2856.

 


S&P 500 week grafiek de minor uptrend is nog steeds valide!

Grafiek hieronder is de S&P 500 week grafiek en is de trend opwaarts. De CRASH van 2001 t/m 2004 en 2008 t/m 2011 is hier goed te zien. Wat dat betreft moet de S&P 500 behoorlijk verder zakken willen we dezelfde situatie weer krijgen.

S&P 500 week grafiek 20 jaar.
S&P 500 WEEK GRAFIEK / CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is voor de Ultra Lange Termijn opwaarts sinds koopsignaal begin 2011. De wekelijkse MA 10 noteert boven de MA 50 en de koers noteert boven de wekelijkse MA 200. De OBOS daalt hard richting de OverSold zone. Een KOOP signaal middels de OBOS indicator is perfect voor de Ultra Lange Termijn beleggers, maar zover is het nog niet.


*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

 


Ook USA MOMENTUM is niet aan de daling ontkomen!

Betreft de daling ben ik open en eerlijk. Het enigste positieve wat ik eruit kan halen is dat we het iets beter doen dan de NASDAQ 100, maar wel veel beter dan de S&P 100 -8,2%, S&P 500 -8,6% DOW JONES -11,0% of AEX -10,8%.
 

Tot en met 19 februari ging USA MOMENTUM als een speer +22% was de eindstand. Maar vanaf dat punt ging het evenals de markten hard bergafwaarts. Leuke rendementen noemen is altijd mooi, helaas zijn die bij ons verdampt als sneeuw voor de zon. Resultaat 2020 staat nu op -3,2%.
 

USA MOMENTUM uur grafiek 2020
USA MOMENTUM

Je zou zeggen dit is een uitstekend moment om te beginnen, maar ook hier moet ik eerlijk in zijn. Hiervoor is het nu iets te vroeg! Een hogere bodem in de markten geeft meer zekerheid dan nu het geval is. Daarna mee beleggen in USA MOMENTUM is wel een uitstekend moment!
 

Vermogensbeheer middels een geheel andere bewezen methode. Namelijk via algoritmes en technische indicatoren. Middels een eigen ontwikkelde systeem werk ik sinds 1992. Klanten beleggen dan ook procentueel met mij mee op hun eigen (te openen) rekening.
 

USA MOMENTUM realtime volgen kan via www.ce-investments.com middels grafieken en rendementen. Dat is vrij uniek in vermogensbeheerland, openheid, eerlijkheid en transparantie vinden we dan ook zeer belangrijk.


Mee beleggen in USA MOMENTUM KLIK HIER voor onze werkwijze en aanmelding.

 

CE-INVESTMENTS is partner bij Helliot Vermogensbeheer zij beheren de portefeuille USA MOMENTUM dit alles onder toezicht van de AFM.


We hebben 59 gasten en geen leden online