Goedendag,
 

NASDAQ 100 V-bodem, is CRASH voorbij?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

Uit onderzoek van de Bank of America bleek dat 93% van de wereldwijde fondsbeheerders een recessie in 2020 verwacht.


■ Uit het wereldwijde fondsbeheerderonderzoek van de Bank of America in april bleek dat 93% een wereldwijde recessie verwacht in 2020.

■ In de maandelijkse enquête werd melding gemaakt van extreem pessimisme bij beleggers in april, met een stijging van de contante niveaus tot 5,9%, het hoogste niveau sinds de terroristische aanslagen van 11 september.

■ Bovendien denken investeerders dat de wereldwijde verlagingen van het BBP grotendeels voorbij zijn, maar dat de wereldwijde verlagingen van de winst per aandeel pas beginnen. De notitie noemde dit een 'zeldzame tweedeling'.


Een record van 93% van de fondsmanagers gelooft dat er een recessie zal zijn - twee opeenvolgende kwartalen van de daling van het bruto binnenlands product - in de komende 12 maanden, aldus Bank of America Merrill Lynch.

De vorige piek was in maart 2009, toen 86% van de ondervraagde fondsbeheerders een recessie verwachtte.

Uit het maandelijkse wereldwijde onderzoek van Bank of America bleek dat 52% van de fondsbeheerders gelooft dat het economische herstel van COVID-19 U-vormig zal zijn (geleidelijk herstel), 22% zegt W-vormig (dubbele dip-recessie) en slechts 15% zegt V -vormig (macro-pessimisme).

Het rapport constateerde ook extreem pessimisme bij investeerders, aangezien de cashniveaus stegen tot 5,9%. Uit het onderzoek van Bank of America onder 207 investeerders met een beheerd vermogen van $ 597 miljard bleek dat ze het hoogste niveau van contanten hebben sinds de terroristische aanslagen van 9/11.

De notitie benadrukte april als een periode van "piekpessimisme", aangezien de kassaldi van beleggers hoger waren in vergelijking met niveaus van 5,1% in maart en 4,0% in februari.

Bron: Businessinsider.com

NASDAQ 100 (NDX) V-bodem?

De NDX is uitgebroken boven het 68,2% fibonacci retracement. Hierdoor is de NASDAQ 100 bezig met een zéér krachtig herstel en is er eigenlijk al een V-bodem geplaatst! Persoonlijk had ik een L-bodem of U-bodem verwacht. Als de NDX de leading indicator blijkt te zijn dan hebben we het ergste blijkbaar al gehad??? Mijn boerenverstand plaatst daar vraagtekens bij, maar de NDX laat toch echt een uitzonderlijke stijging zien.

Het 68,2% fibonacci retracement 8604 was de laatste weerstand, alvorens de All Time High (ATH) kan worden opgezocht. De ATH is ook nog maar slechts ±12% verwijderd van het huidige niveau. Tevens is er nog niet één noemenswaardig terugval geweest.
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De TREND is zowel voor de korte als middellange termijn sterk opwaarts en voor de lange termijn lijkt het op een hervatting van de stijgende trend. Dat in tegenstelling tot de meeste andere beurzen. De vernieuwde "CRASH indicator" onderin de grafiek staat wel op verkoop en de *OBOS indicator geeft sinds woensdag ook een verkoop.

Komt er dan toch een daling richting de bodem 6772? Door de enorme kracht achter deze beweging verwacht ik niet dat de NDX nog weer terug zakt tot het diepste punt. De beurzen moeten nu eerst een trigger van formaat hebben willen we weer forse dalingen krijgen. Bijvoorbeeld als er een bedrijf van formaat omvalt of als de corona besmettingen fors toenemen. Alle negatieve nieuws is nagenoeg ingeprijsd in de koersen.


*OBOS betekent:
 ■ OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen)
 ■ O
verSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN NA DEZE CRASH?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na deze crash.

We hebben 124 gasten en geen leden online