Goedendag,
 

AEX dubbele top, BEAR market!


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste Nederlandse aandelen (bedrijven). Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie betreft beurswaarde.

Eén van de methodes om BULL en BEAR market te benoemen is bij een herstel van meer dan 20% vanaf een bodem, dat is start van een nieuwe BULL market (stijgende markt). Een daling van meer dan 20% vanaf een top is start van een BEAR market (dalende markt).

Een andere methode is het 200 daags voortschrijdend gemiddelde. Als de koers boven de MA 200 noteert is het een BULL market en noteert de koers eronder dan is het een BEAR market.

Een variant hierop is als de MA 50 boven de MA 200 noteert, dat het dan een zéér lange termijn BULL market is en wanneer de MA 50 onder de MA 200 noteert is dat een zéér lange termijn BEAR market.

De AEX vormt een dubbele top. De top is geplaatst op 30 april en afgelopen maandag 11 mei probeerde de AEX een doorbraak boven deze top 528,69 te forceren, maar faalde. De AEX heeft sinds 16 maart een herstel laten zien van maar liefst +31%. Liggen er nieuwe dalingen in het verschiet?

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX is 528,7 dat is de top sinds de rally vanaf 16 maart. Bij een doorbraak hierboven is er ruimte richting de MA 200 zo rond 560.

Steun AEX is 490,8 zo rond de MA50 en het laagste punt van deze maand. Bij een doorbraak hieronder is er veel ruimte naar de onderkant 390!?

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! De korte termijn trend is opwaarts, de koers noteert boven de MA 20. Voor de lange termijn zit de AEX in een BEAR market, getuige dat de koers onder de MA 200 noteert. OBOS indicator is in OverBought zone, een daling ligt dan het meest voor handen. Een daling en slotkoers onder 490 is een technische verkoopsignaal. Een stijging en slotkoers boven 529 is een technisch koopsignaal.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN NA DE CRASH?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na deze crash.

We hebben 192 gasten en geen leden online