Goedendag,

DOW heeft S-H-S top patroon gevormd!


De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

De DOW JONES heeft evenals de YM FUTURE (DOW JONES E-mini Future) een S-H-S koersen patroon gevormd. Een S-H-S patroon staat voor Schouder - Hoofd - Schouder patroon. Dit patroon wordt soms gevormd na een recente koersstijging en is een betrouwbaar TOP patroon. Onder de S-H-S patroon kan een neklijn worden getrokken. Het patroon is pas voltooid bij een uitbraak en slotkoers onder deze neklijn.


De YM FUTURE is afgelopen donderdag intraday al onder deze neklijn gebroken, maar is er niet onder gesloten. Dat zou een VERKOOP signaal zijn geweest, is dit misschien een voorbode? Op CE-INVESTMENTS LinkedIN, Facebook, Twitter en Instagram had ik afgelopen donderdag al een grafiek geplaatst van de YM future met deze S-H-S patroon.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand DOW is 24382 dat is het hoogste punt van 12 mei en van de rechter schouder. Daarna is er weerstand op 24765 dat is het hoogste punt van 29 april de hoofd. Sinds de opleving vanaf 23 maart is de DOW met maar liefst +30% gestegen.

Steun DOW is 22755 dat is de neklijn en bij een doorbraak en slotkoers hieronder is er sprake van een sterk technische verkoopsignaal. Koersdoel is dan het verschil van het hoogste punt van de hoofd tot de neklijn en deze extrapoleren naar beneden. We komen dan uit op ±20735 en is dat ook niet toevallig de laagste punt (bodem) van 2 april.
 

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De korte termijn trend lijkt "gebroken" te zijn, de koers noteert namelijk al drie dagen onder de *MA 20. Voor de lange termijn is de trend duidelijk neerwaarts koers noteert namelijk onder de MA 200. Tevens noteren zowel de MA 20 als de MA 50 beiden onder de MA 200 wat ook aangeeft dat de trend neerwaarts is. De *OBOS indicator is neutraal, dat bemoeilijkt welke richting er moet worden gekozen.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Onze vernieuwde "CRASH methode" (www.crashindicator.com) staat op verkoop, hoewel er de afgelopen drie weken intraday diverse keren KOOP signalen zijn geweest. De stijging op de beurzen worden hoofdzakelijk gedragen door TECH fondsen. Kijk ik naar onze eigen wereld index de CEI INDEX met de 9 grootste indices in de wereld + AEX, dan is er slechts één index die boven de MA 200 noteert, namelijk de NASDAQ alle andere 9 indices noteren onder de MA 200.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN NA DE CRASH?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na deze crash.

We hebben 155 gasten en geen leden online