Goedendag,
 

S&P 100 is er een correctie op komst?


De S&P 100 vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven. Het is een afgeleide van de S&P 500 index en vertegenwoordigd ±63% van deze index en ±51% van het aandelen kapitaal in Amerika. Het is een belangrijke pijler betreft de Amerikaanse economie.

In de S&P 100 is een 'Stijgende Wig" (Rising Wedge) koersen patroon ontstaan. Een stijgende wig wordt gevormd door hogere toppen en hogere bodems. De koers beweegt zelden buiten de twee trendlijnen tot een definitieve uitbraak, deze kan verwacht worden op ±1350, zie blauwe cirkel.

Een goed gevormde stijgende wig heeft meerdere aanrakingen met de opwaartse trendlijnen.Zie grafiek hieronder, er zijn 6 aanrakingspunten. Bij minder dan vijf aanrakingen  is er waarschijnlijk geen sprake van een stijgende wig, maar dat is hier niet het geval.

Kenmerkend van een stijgende wig is dat er gemiddeld een daling plaats vindt van ±14%. Vanaf de huidige koers komen we uit op ±1189. Koersdoel kan ook berekend worden middels de onderkant van de trendlijn tot bovenste 1e aanrakingspunt en deze extrapoleren naar beneden is ±1190.


S&P 100 index

Conclusie: "The trend is your friend"! De S&P 100 zit weer in een BULL market. Voor uitleg wanneer een BULL of BEAR market start en wanneer er sprake is van een correctie zie de nieuwe pagina op www.bullofbear.com.

De uitbraak boven de USA CRASH TREND indicator en de USA CRASH BIG indicator op KOOP (onderin de grafiek) zijn bevestigingen dat we in een nieuwe BULL market zitten. Alle signalen staan op groen middels onze vernieuwde "CRASH methode" volledige uitleg is te vinden op de pagina www.crashindicator.com.


De OBOS indicator zit al sinds eind maart in de OverBought zone en geeft al 2 maanden aan dat er "waarschijnlijk" een daling aan zit te komen, maar de markten trekken zich er tot nu toe niets van aan. Zal er nu met alle ingrediënten wel een "correctie" van minimaal 10% komen?

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).

Breekt de S&P 100 uit de stijgende wig dan is er volgens de "Encyclopedia of Chart Patterns" van Thomas Bulkowski 46% kans dat het koersdoel wordt gehaald. Dat zou een héél mooi KOOP moment zijn, mits de CRASH indicatoren nog op koop staan en OBOS is OverSold!?


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN na de eerst volgende CORRECTIE?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na de correctie.

We hebben 25 gasten en geen leden online